Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την Ιντλίμπ αύριο 12 Μαρτίου, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Το σημερινό στάδιο των συνομιλιών μεταξύ της τουρκικής και ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε. Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν αύριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχολιάζοντας νωρίτερα την πορεία των συνομιλιών, δήλωσε ότι οι επαφές μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών «συνεχίζονται θετικά και εποικοδομητικά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ρωσία και η Τουρκία «στις 15 Μαρτίου σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ-4».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες 10 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ισχυρισθεί ότι «η Άγκυρα θα πραγματοποιεί περιπολίες βόρεια του αυτοκινητοδρόμου Μ-4 , ενώ οι Ρώσοι νότια του αυτοκινητοδρόμου».

Υπενθυμίζεται ότι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συνομιλίες που είχαν στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου κατέληξαν σε συμφωνία για την επίτευξη εκεχειρίας αλλά με την κατάσταση όπως είχε εξελιχθεί μέχρι την ημέρα της συμφωνίας και εκεί που βρίσκονται αντιμέτωπες οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Δεν τίθεται δηλαδή κάποιο θέμα επιστροφής στην προτεραία κατάσταση, πριν την τρέχουσα κλιμάκωση των συγκρούσεων.