Τον δρόμο της επιστροφής προς το εσωτερικό της Τουρκίας παίρνουν οι πρόσφυγες που πολιόρκησαν τις προηγούμενες μέρες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Απογοητευμένοι μαζεύουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και φεύγουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι τουρκικές Αρχές, ζητούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα σύνορα να αποφασίσουν για το που θα μείνουν. Ένας από αυτούς και ένας Σύρος που μίλησε στον απεσταλμένο του MEGA, Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Χθες ήρθε η τουρκική αστυνομία και μας είπε: Είστε υποχρεωμένοι ή να περάσετε παράνομα στην Ελλάδα ή να πάτε πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Μου λένε οι στρατιώτες πήγαινε να δοκιμάσεις από τη θάλασσα κι εγώ τους είπα όχι. Ή θα περάσω από τα σύνορα ή θα μείνω εδώ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια. Πλέον το μυαλό μου δεν δουλεύει» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA ένας Σύρος.

Ορισμένοι πιστεύουν ακόμα τις τουρκικές Αρχές πως τα σύνορα θα ανοίξουν και θα καταφέρουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πάντως, την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες. Εκεί όπου θα πάει να παζερέψει τις ζωές προσφύγων και μεταναστών έναντι των δισεκατομμυρίων που διεκδικεί παριστάνοντας τον σωτήρα, παρότι διακινητής ανθρώπινων ψυχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από