Η Hyundai Motor παρουσίασε το νέο Concept EV 'Prophecy'. Το εντυπωσιακό κόνσεπτ μοντέλου δίνει μια γεύση από την μελλοντική σχεδιαστική γραμμή της φίρμας , ενώ το πιο σημαντικό ότι καταργεί το τιμόνι! Θα φέρει αντί για βολάν, δύο χειριστήρια τύπου joystick, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο χώρο στους επιβαίνοντες στην καμπίνα.

Το νέο μοντέλο θα είναι ηλεκτρικό. Η Hyundai Motor αποκάλυψε ότι, για το μέλλον ετοιμάζει μπαράζ ηλεκτρικών οχημάτων - συνολικά  44 ηλεκτροκίνητα οχήματα  - ενώ παράλληλα  σχεδιάζει να επενδύσει 50 δισ. Ευρώ μέχρι το 2025 σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης για μελλοντικές τεχνολογίες.

Η προσδοκία είναι να πουληθούν περισσότερα από 670.000 οχήματα μπαταριών και κυψελών καυσίμου ετησίως έως το 2025 και η εταιρεία να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων τριών κατασκευαστών EV σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, μέχρι τα τέλη του 2020 πάνω από το 75% της γκάμας της εταιρείας θα αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα και η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει φέτος 80.000 αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στους ευρωπαίους καταναλωτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από