Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ούτε στιγμή απέναντι στην Λάρισα στο ΟΑΚΑ την οποία παρέσυρε με 121-78 στο ΟΑΚΑ, κάνοντας μία καλή πρόβα τζενεράλε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας.

Οι Πράσινοι δεν είχαν πρόβλημα με τον Τζέικομπ Ουάιλι να επιστρέφει στην αποστολή μετά το ματς με την Βαλένθια, ενώ εκτός έμειναν οι Παπαγιάννης και Βουγιούκας (άρρωστοι) αλλά και ο Νίκος Παππάς (επιλογή Ρικ Πιτίνο). Ο Ρικ Πιτίνο είδε 6 παίκτες του διψήφιους, με τον Τζέικομπ Ουάιλι να έχει 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 8/11 προσπάθειες για δίποντο, ενώ πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Έλληνας φόργουορντ από το ξεκίνημα ήταν θετικός και γρήγορα η ομάδα του προηγήθηκε με 12-0 των Θεσσαλών στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις του από νωρίς και πέρασαν μπροστά με 19-5, ενώ με σερί τρίποντα προηγήθηκαν με 16 πόντους (26-10). Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, οι Φριντέτ και Τόμας είχαν άλλη άποψη και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 35-17.

Με το καλημέρα στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ο Ουάιλι ανέλαβε πρωτοβουλίες και έστειλε το ματς στο 51-23 με τυπικές διαδικασίες, αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου σε… απόγνωση γιατί δεν είχε τρόπο να τον ανακόψει. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον κόσμο τους με παράπονο, έντειναν την πίεσή του και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 61-31.

Επιστρέφοντας στο ματς, ο Παναθηναϊκός είδε και τον Τόμας να… εμπλέκεται στην επίθεση, με την διαφορά να φέρνει μία μικρή χαλάρωση για το 6-0 σερί των φιλοξενούμενων. Οι παρατηρήσεις του Πιτίνο προκάλεσαν αντίδραση, το 8-0 του Παναθηναϊκού βοήθησε και με το παραπάνω και έτσι ήρθε το 74-41. Ο Παπαπέτρου πρόσφερε επιθετικές λύσεις σε εκείνο το διάστημα και πραγματοποίησε το 79-42. Η Λάρισα ήταν… παραδομένη στις ορέξεις των γηπεδούχων, ο Φριντέτ έβαλε το ένα τρίποντο μετά το άλλο και το δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ στο 91-52.