Με πτήση τσάρτερ επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. Ωστόσο, δεν θα επιστρέψει μαζί τους η κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το κορίτσι, στο Λονδίνο έμεινε άλλο ένα παιδί που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, όταν φτάσουν στην Ελλάδα, θα ενημερωθούν στο αεροδρόμιο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα πάνε σπίτι τους, όπου και θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το αν θα υπάρξει άλλου είδους μεταχείριση στη συνέχεια θα κριθεί και από τα αποτελέσματα, των εξετάσεων των παιδιών που έμειναν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ήταν απομονωμένα από το απόγευμα της Πέμπτης στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο, περιμένοντας τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και αν μπορούν να ταξιδέψουν.

Κλειστά τρία σχολεία

Στο μεταξύ, κλειστά παρέμειναν για προληπτικούς λόγους τρεις σχολικές μονάδες στην Αθήν,α ενώ «λουκέτο» 15 ημερών θα μπει στο 105ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούσε το παιδί της 38χρονης, το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά παρέμειναν σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λογούς, τρία σχολεία στην περιοχή της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, κλειστά παρέμειναν:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών

2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού

3) Nηπιαγωγείο «I. M. KAPPAΣ»

Σύμφωνα με το υπουργείο, εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.