Πώς σχετίζεται με το Άγιο Όρος

Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Ο Προσκυνητής»

Την συγκινητική ιστορία του τραγουδιού που ερμήνευσε με επιτυχία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μας θύμισε το βράδυ της Κυριακής η Σόφη Ζαννίνου

Η άγνωστη ιστορία του τραγουδιού του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Ο Προσκυνητής» | tanea.gr
TANEA Team

Την συγκινητική ιστορία του τραγουδιού που ερμήνευσε με επιτυχία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μας θύμισε το βράδυ της Κυριακής η Σόφη Ζαννίνου στο Your Face Sounds Familiar, η οποία την εξιστόρησε στον παίκτη Ηλία Μπογδάνο που κλήθηκε να ενσαρκώσει τον τραγουδοποιό on stage στο συγκεκριμένο τραγούδι και βίντεο-κλιπ.

Πού βασίζεται το τραγούδι;

Η ιστορία ξεκινά από ένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου εν ονόματι «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού», το οποίο αποτελεί ημερολόγιο ενός Ρώσου ορθόδοξου χριστιανού, που ξεκίνησε για ένα μεγάλο προσκύνημα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο Ρώσος προσκυνητής, μετά τον χαμό της γυναίκας του, ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι, αλλά στην πορεία αποφάσισε να το συνεχίσει και να διανύσει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι την Ελλάδα και το Άγιο Όρος.

Στο βιβλίο-ημερολόγιο περιγράφεται η προσπάθειά του να εμβαθύνει στη γνώση και στην αδιάλειπτη προσευχή, κάτι που κατόρθωσε τελικά με τη βοήθεια ενός μοναχού και ενός βιβλίου με τίτλο «Φιλοκαλία των Νηπτικών Πατέρων».

Κάποια στιγμή ο Ρώσος προσκυνητής έφυγε, αλλά φαίνεται πως ξέχασε στο Άγιο Όρος το πολύτιμο ημερολόγιό του, το οποίο κρατήθηκε εκεί και έπειτα από πολλά χρόνια μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα και εκδόθηκε ως βιβλίο.

Η εμφάνιση του Ηλία Μπογδάνου

Ο Ηλίας Μπογδάνος είχε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση ως Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύοντας τον «Προσκυνητή» στο YFSF στον ΑΝΤ1 την Κυριακή και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή , αλλά και από το κοινό και τους τηλεθεατές,

Η μίμησή του ήταν επιτυχημένη και προσπάθησε να ερμηνεύσει με αισθαντικότητα το τραγούδι, καταφέρνοντας να φτάσει πολύ κοντά, ενώ στο τέλος δάκρυσε από συγκίνηση σκεπτόμενος την ιδιαίτερη ιστορία του τραγουδιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
TANEA Team
Δείτε επίσης
Περισσότερα άρθρα για Ζωή & Τέχνες