«Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα. Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση» τονίζει ο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Οι υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση μετά την έξαρση του φονικού κοροναϊού παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται χώρα χαμηλότερου κινδύνου επειδή δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας από όπου ξεκίνησε ο ιός.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήση μας» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι «το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι κάνει λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει και σε πνευμνονία και ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.