Σε άντρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διακίνησης εκατοντάδων ανήλικων κοριτσιών μέχρι τα μέσα του 2018, είχε μετατρέψει ο αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν τα ιδιωτικά του νησιά, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο στόχαστρο οι κληρονόμοι του Έπσταϊν

Πρόκειται για την πρώτη αγωγή εναντίον του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους, η οποία στοχεύει σε κατάσχεση μέρους της 577 εκατ. δολαρίων περιουσίας του και τα δυο ιδιωτικά νησιά του, Little Saint James και Great Saint James, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 86 εκατ. δολάρια

Καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του διαβόητου παιδεραστή, η γενική εισαγγελέας των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, Ντενίζ Τζορτζ κατέθεσε μήνυση όπου κατηγορεί τον Τζέφρι Έπσταϊν, που φέρεται να αυτοκτόνησε σε ηλικία 66 ετών στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, ότι μέχρι και λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, κακοποιούσε σεξουαλικά και διακινούσε σε διάσημους και πλούσιους φίλους του, ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες.

Η Ντενίζ Τζορτζ διεκδικεί με αυτόν τον τρόπο αποζημιώσεις από τους κληρονόμους του Τζέφρι Έπσταϊν για τα εγκλήματα που διέπραξε στο διάστημα από το 2001 μέχρι και το 2018.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη είχε καταθέσει πριν τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν αγωγή εις βάρος του που αφορούσε στο διάστημα από το 2002 μέχρι το 2005, όταν είχε στήσει κύκλωμα σεξουαλικής διακίνησης στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

«Ο Έπσταϊν ξεκάθαρα χρησιμοποιούσε τις Παρθένες Νήσους και τις κατοικίες του στα νησιά για να μπορεί να καλύπτει και να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές του. Μαζί με τον συνεργάτη του, εμπορεύονταν ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους, τα κρατούσαν αιχμάλωτα και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, προκαλώντας τους σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό πόνο», ανέφερε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την ίδια, τον Ιούλιο του 2017 ο Έπσταϊν είχε αρνηθεί να επιτρέψει σε έναν αξιωματούχο την είσοδο στο νησί Little Saint James για έρευνα ρουτίνας. Επιπλέον κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε ψεύτικες βίζες για να διακινεί γυναίκες και κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ήθελαν να γίνουν μοντέλα, εντός και και εκτός της περιοχής του νησιού, έχοντας ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης για να βλέπει τις κινήσεις τους.

Σε ένα περιστατικό, σύμφωνα με την αγωγή, ένα 15χρονο κορίτσι προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας από το νησί του Έπσταϊν όταν την ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο και άλλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η νεαρή γυναίκα αιχμαλωτίστηκε και ο Έπσταϊν κατάσχεσε το διαβατήριό της.

Το χρονικό της υπόθεσης Έπσταϊν

Ο αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι.

Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση.

Ο Έπσταϊν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του.

Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

Μέχρι το 2007 ο Έπσταϊν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών.

Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας.

Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

O Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη ξανά στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Ο Έπσταιν βρισκόταν αντιμέτωπος με της μέγιστη ποινή 45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

Διασυνδέσεις με ισχυρούς και διάσημους

Μορφή χιονοστιβάδας πήραν πριν από λίγα χρόνια οι αποκαλύψεις για τη βίλα των οργίων του μεγαλοεπιχειρηματία της Wall Street, Τζέφρι Έπσταϊν στην Καραϊβική, που εξανάγκαζε ανήλικα κορίτσια να γίνονται «σκλάβες του σεξ» προς ευχαρίστηση επώνυμων φίλων του.

Δικαστικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή της η Daily Mail ανέφεραν ότι ο Επσταϊν είχε μια τεράστια ατζέντα με τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις σπιτιού και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Χωρίς αυτό να αποδεικνύει κάτι για όσους καταγράφονται σε αυτή, η εν λόγω  ατζέντα δείχνει το μέγεθος των διασυνδέσεων που είχε ο μεγαλοεπιχειρηματίας της Wall Street.

Στην ατζέντα του Επσταϊν, υπήρχαν πολλαπλά στοιχεία επικοινωνίας με μια σειρά διασημοτήτων όπως του Μιγκ Τζάκερ, της πρώην  γυναίκας του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνας και της κόρης του Ιβάνκας καθώς και μια λίστα με τα ονόματα γυναικών κάτω από τη λέξη «μασάζ», αλλά και 21 τηλεφωνικοί αριθμοί για τον Μπιλ Κλίντον.

Αναφορές για τη σχέση το Έπσταϊν με τον Κλίντον είχαν υπάρξει και κατά το παρελθόν, ενώ είναι γνωστό ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε πετάξει με το ιδιωτικό τζετ του μεγαλοεπιχειρηματία μεταξύ του 2002 και του 2005 αρκετές φορές, τόσο για φιλανθρωπικούς λόγους προς την Αφρική, όσο και προς το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, όπου όπως αποκαλύφθηκε αργότερα διοργάνωνε τα πάρτι των οργίων κάτι το οποίο και ο ίδιος παραδέχθηκε σε δικαστήριο το 2008 και οδηγήθηκε τελικά στη φυλακή.

Στην ατζέντα «φωτιά» περιλαμβάνονει τα ονόματα και άλλων πολιτικών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχουντ Ολμέρτ είναι καταχωρημένος με τρεις διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ καταγράφεται μια φορά, ενώ ο Λόρδος Πίτερ Μάντελσον είναι συνδεδεμένος με 10 τηλεφωνικούς αριθμούς.

Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα και το όνομα του πρώην αμερικανού γερουσιαστή Τζορτζ Μίτσελ, εν΄β υπάρχουν καταγεγραμμένοι 16 τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας με τον πρίγκιπα Άντριου, μικρότερο αδελφό του Καρόλου. Ο πρίγκιπας μάλιστα, φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Έπσταϊν στο ιδιωτικό καταφύγιο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Σκωτία.

Ακόμη, στην ατζέντα του Έπσταϊν καταγράφηκαν 18 συνομιλίες με την πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Άντριου, Σάρα Φέργκιοσυον στην οποία είχε δάνεισε ένα τεράστιο ποσό το 2010 για να καλύψει τα χρέη της.

Επιπροσθέτως, περιλαμβάνονται τα ονόματα του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και αυτά των: Μπάρμπαρα Γουόλτερς, Αλεξ Μπάλντγουν, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Λιζ Χάρλεϊ, Τομ Φορντ, Τζον Κλις, Μίνι Ντράιβερ, Ντάστιν Χόφμαν, Μπόμπι Κένεντι Τζούνιορ, Εντουαρντ Κένεντι, Χένρι Κίσινγκερ, Ρούπερντ Μέρντοχ, Τζάνις Ντίκινσον, Μαρί Χελβίν, Αντζι Εβερχαρτ, Κάρτνεϊ Λαβ.