Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και κινδυνεύει σοβαρά. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχει η ΠΑΕ, παίζει μία υπόθεση που αποκάλυψε to10.gr στις 10 Ιανουαρίου 2020. Τι ανέφερε αυτή η αποκάλυψη;

Οτι από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2018, την περίοδο δηλαδή των αλλαγών στη διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ξάνθης, αλλά και την αγοραπωλησία των εγκαταστάσεών της, ο Ιωάννης Καλπαζίδης, έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό στην Alpha Bank τρία εμβάσματα συνολικού ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ! Την ημέρα που τα έλαβε ή την επομένη ο Καλπαζίδης μεταφέρει αυτό το τεράστιο ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της Dimera στην Τράπεζα Πειραιώς!

Η «Dimera», για όσους δεν γνωρίζουν είναι η εταιρεία που κατέχει το 80% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι η εταιρεία της οικογένειας Σαββίδη!

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρεται και σε επίσημο έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού: «Απώτεροι ελέγχοντες μέτοχοι της DIMERA MEDIA σε επίπεδο φυσικού προσώπου είναι24: α) ο Νίκος Σαββίδης ο οποίος κατέχει i) άμεσα ποσοστό 91% των δικαιωμάτων ψήφου της BELTERRA HOLDINGS LTD, η οποία κατέχει άμεσα ποσοστό […]% των δικαιωμάτων ψήφου της […] που ελέγχει κατά […]% τη γνωστοποιούσα, ii) άμεσα ποσοστό […]% των δικαιωμάτων ψήφου της […] που ελέγχει κατά […]% τη γνωστοποιούσα, β) ο Γεώργης Σαββίδης που κατέχει άμεσα ποσοστό […]% των δικαιωμάτων ψήφου της […] που ελέγχει κατά […]% τη γνωστοποιούσα και γ) η Κυριακή Σαββίδη η οποία κατέχει άμεσα ποσοστό 9% των δικαιωμάτων ψήφου της BELTERRA HOLDINGS LTD, η οποία κατέχει άμεσα ποσοστό […]% των δικαιωμάτων ψήφου της […] που ελέγχει κατά […]% τη γνωστοποιούσα.

Η αποκάλυψη της συναλλαγής της εταιρείας που έχει τις μετοχές του ΠΑΟΚ με τον ξάδερφο των Νίκου και Γιώργου Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, έγινε προσπάθεια να αποκρυφθεί από τους ενδιαφερόμενους. Αλλά η διαφορά είναι ότι τα επίσημα έγγραφα είναι πολύ πιο ισχυρά από το χιούμορ και τους αστεϊσμούς. Και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι εμπλεκόμενες στη συναλλαγή τράπεζες, Alpha Bank και Πειραιώς, επιβεβαίωσαν με έγγραφά που έστειλαν στην ΕΕΑ, ότι πράγματα οπ Καλπαζίδης έλαβε από κάπου και έβαλε 6.700.000 € στην Dimera, τον Ιούλιο και τον Ιούνιο του 2018!

Η συναλλαγή επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Τα λεφτά επιβεβαιώθηκαν. Και φυσικά το θέμα έγινε ξεκάθαρο, πλέον. Οσο για τον ΠΑΟΚ; Δεν έδωσε καμία απάντηση. Αντιθέτως, ενημέρωσε την επιτροπή ότι… θα απαντήσει με το υπόμνημα που θα κατατεθεί.