Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας για την επιλογή του αναφορικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha αφορούσε την κ. Σακαλλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως πιστεύει ότι πρόκειται για την υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία.

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πολιτική επιλογή» συμπλήρωσε απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν περί μη πολιτικής επιλογής. «Είναι άνθρωπος με ευρύ πνεύμα, έχει όλα τα εχέγγυα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωσή του, μέσω της οποία γνωστοποίησε ότι θα στηρίξη την κ. Σακελλαροπούλου για ΠτΔ υπογράμμισε πως «έκανα νωρίτερα την επιλογή μου. Από τη στιγμή που είχα καταλήξει στην επιλογή μου την ανακοίνωσα νωρίτερα γιατί η κ. Σακελλαροπούλου χειριζόταν πολύ σημαντικές υποθέσεις. Δεν καταλαβαίνω πως διέσυρα το θεσμό. Δεν μπήκα σε ονοματολογία. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε 718 λέξεις για να πει ένα απλό “ναι”».

Αναφορικά με τον λόγο που δεν πρότεινε τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο ήταν ένας καλός πρόεδρος, αλλά μπορούσα να επιλέξω ένα πρόσωπο. Επίσης την κ. Σακελλαροπούλου στηρίζει και το ΚΙΝΑΛ. Επομένως η επιλογή μου έχει μεγαλύτερη συναίνεση. Το 2015 είχα τεκμηριώσει την επιλογή μου να μην ψηφίσω τον κ. Παυλόπουλο. Δεν νομίζω πως έκανα κάποιο σφάλμα. Δεν επέλεξα την κ. Σακελλαροπούλου μόνο επειδή ήταν γυναίκα, αλλά την επέλεξα και γιατί ήταν γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία που βρίθει διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες. (…) Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετική πρόεδρος».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV με τον Αντώνη Σρόϊτερ.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αναφερόμενος στην απόφασή του να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Εάν τα δεδομένα πριν από έξι μήνες ήταν όπως είναι τώρα, δεν θα καταργούσα το υπουργείο. Αλλά δεδομένων των επιχειρησιακών δυστοκιών που διαπιστώθηκαν, έκρινα πως έπρεπε να επανασυστηθεί. Γιατί ο σχεδιασμός μας είναι σωστός. Έχουμε τον κ. Μηταράκη για το εσωτερικό και τον κ. Κουμουτσάκο για το εξωτερικό. Κάνουμε την διαρθρωτική κίνηση. Και το έχω ξαναπεί: Ουδείς αλάθητος, ιδίως από μία κυβέρνηση που παράγει πολιτική».

Απαντώντας, δε, στις αντιδράσεις για το μεταναστευτικό και τις κλειστές δομές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πάντα όταν πρόκειται μια τοπική κοινωνία πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πάντα λέει το πρόβλημα δεν πρέπει να έρθει στη γειτονιά μου. Και στο κάτω κάτω, δεν είναι τόσες πολλές οι δομές. Είπαμε ότι θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Συζητάμε με τις κοινωνίες αλλά πρέπει να αποφασίσουμε κι’ όλας. Οι δομές θα γίνουν και πιστεύω ότι θα βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες. Θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και με ένα πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Είναι εθνική πολιτική οι κλειστές δομές και όταν θα αρχίσουν να κλείνουν οι δομές όπως η Μόρια, τότε θα φανούν και τα αποτελέσματα της πολιτικής μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από