Η τραγουδίστρια Άσπα Τσίνα συγκλόνισε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Σε μία καθηλωτική εμφάνιση στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», με την Ελεονώρα Μελέτη, η Άσπα Τσίνα αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με ένα αρκετά σπάνιο είδος καρκίνου στο αίμα.

H 42χρονη σήμερα τραγουδίστρια, πρώην παίκτρια του «Fame Story» με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, μίλησε για πρώτη φορά, για τη μάχη που δίνει, τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται, αλλά και για εκείνους από τους οποίους αντλεί δύναμη.

«Δεν θέλω να πεθάνεις…» της λέει ο γιος της κι εκείνη του απαντά «Τι λες αγόρι μου; Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα».

«Έζησα πολύ ωραία πράγματα. Αν φύγω, θα φύγω ευτυχισμένη γιατί έχω εκπληρώσει την αποστολή μου», λέει η Άσπα Τσίνα και εξομολογείται πως «Είμαι στη φάση της εντατικής χημειοθεραπείας».

Επίσης αναφέρει πως το τελευταίο της βιντεοκλίπ το γύρισε τέσσερις ημέρες μετά τη διάγνωση για καρκίνο. «Πονούσα αλλά το ήθελα πολύ…».

Η Άσπα Τσίνα μίλησε και για τα πρώτα της χρόνια στο τραγούδι και σημείωσε ότι οι γονείς της ήταν πολύ συντηρητικοί και δεν τη φαντάζονταν με τίποτα τραγουδίστρια.

Για την προσωπική της ζωή η Άσπα Τσίνα αποκάλυψε ότι είχε πει ψέματα ότι είναι παντρεμένη με τον σύντροφό της για να προστατέψει τον γιο που είχε αποκτήσει.

Μιλώντας για τον γιο της, αναφέρει ότι έχει υψηλό δείκτη ευφυίας και πως είναι μέλος της MENSA, ενώ δεν κρύβει ότι απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της και δε θέλει κάποιον σύντροφο στο πλευρό της.

View this post on Instagram

#akou #spicyofficial #aspatsina

A post shared by Aspa Tsina (@aspatsinaofficial) on

Συγκεκριμένα, η Άσπα Τσίνα έχει διαγνωστεί με πολλαπλό μυέλωμα, ένα είδος καρκίνου που «τρώει» τα οστά.

Η Άσπα Τσίνα περιέγραψε πως, μετά την ηχογράφηση ενός τραγουδιού της, ήρθε αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα, ενώ εξήγησε και γιατί άργησε να μπει σε θεραπεία.

View this post on Instagram

“Absence of evidence is not evidence of absence…” #akou #aspatsina #photo by @kapsalisd

A post shared by Aspa Tsina (@aspatsinaofficial) on

Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας καρκίνος που σχηματίζεται σε έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, ο οποίος ονομάζεται κύτταρο πλάσματος. Τα κύτταρα του πλάσματος βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, δημιουργώντας αντισώματα τα οποία με την σειρά τους αναγνωρίζουν και επιτίθενται στα μικρόβια.

Το πολλαπλό μυέλωμα προκαλεί την συσσώρευση καρκινικών κυττάρων στον μυελό των οστών, όπου σταδιακά υπερτερούν των υγιών κυττάρων του αίματος. Αντί να παράγουν χρήσιμα αντισώματα, τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μη φυσιολογικές πρωτεΐνες, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά.

Η θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα δεν είναι πάντοτε απαραίτητη.

Εάν δεν παρουσιάζονται συμπτώματα, μπορεί να μην χρειαστεί θεραπεία. Εάν, όμως, εμφανιστούν συμπτώματα, τότε μια σειρά θεραπειών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πολλαπλού μυελώματός.

Πολλαπλό μυέλωμα: Συμπτώματα

Τα συμπτώματα στο πολλαπλό μυέλωμα μπορεί να ποικίλουν και, σε πρώιμο στάδιο της νόσου, μπορεί να μην υπάρχουν καν. Όταν παρουσιαστούν, μπορεί να περιλαμβάνουν:

Οσφυαλγία, ειδικά στη σπονδυλική στήλη, ή στο στήθος

Ναυτία

Δυσκοιλιότητα

Απώλεια της όρεξης

Ψυχική σύγχυση

Κόπωση

Συχνές λοιμώξεις

Απώλεια βάρους

Αδυναμία, ή μούδιασμα στα πόδια

Υπερβολική δίψα