Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει τις επόμενες ώρες ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός φαίνεται πως έχει αποφασίσει ότι έφτασε η ώρα να θυμηθεί… την εποχή του. Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα, η κακοκαιρία επιστρέφει τις επόμενες ώρες.

Στους χάρτες υπάρχει ο 24ωρος υετός που μας δίνει σήμα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Έως το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός θα φέρει βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία.

Από το βράδυ, μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα προσεγγίσει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (20.11.2019) το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Που θα πέσει η περισσότερη βροχή σήμερα και αύριο

Όπως δείχνουν τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα, επισημαίνεται ωστόσο ότι αυτήν την περίοδο οι θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στοιχείο που επιδρά στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Οι ελληνικές θάλασσες είναι αυτές τις ημέρες έως και 3 βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές.

Δείτε στον χάρτη την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Μεγάλο καιρικό και προγνωστικό ενδιαφέρον  θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και κυρίως για τις 25-26 του μηνός, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς εκτός από βροχές, θα έχουμε και χαμηλές θερμοκρασίες.

«Νέος γύρος βροχοπτώσεων κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρών (πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και στη συνέχεια με μετατόπιση στην υπόλοιπη χώρα) ξεκινά από Τρίτη !

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να επηρεάσει κατά πάσα πιθανότητα τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή γύρω στις 25-26 Νοεμβρίου, και το οποίο δεν αποκλείεται να δώσει γενικευμένη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας πριν ομαλοποιηθεί κάπως πιθανότατα ο καιρός από κει και μετά», ανέφερε ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook.