Το «παρών» στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όντας όπως φαίνεται επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Έχει λησμονήσει μάλλον ο Τσίπρας πως ως πρωθυπουργός διέλυε τις ειρηνικές πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, συλλαμβάνοντας μάλιστα και πρώην συντρόφους του.

Ξεχνάει επίσης ο Τσίπρας την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, πέρυσι, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν διαδηλωτές.

Προσαγωγές διαδηλωτών

Ήδη ένα χρόνο είχε διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όταν αποφάσισε να… νουθετήσει τους πρώην συντρόφους που επέλεξαν να παραταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα, γυρνώντας του την πλάτη.

Κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2016, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, η Λαϊκή Ενότητα κατήγγειλε πως ΜΑΤ εισέβαλαν σε καφέ της περιοχής και προσήγαγαν νεαρούς που συμμετείχαν νωρίτερα στη διαδήλωση, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε επεισόδια.

Η ΛΑΕ είχε βγάλει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δύο μέλη του κόμματος ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους.

Απρόκλητες επιθέσεις ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Ένα χρόνο μετά, τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο στο οποίο φαίνονται διμοιρίες των ΜΑΤ να επιτίθενται σε διαδηλωτές, μετά τη λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο, στη Λ. Αλεξάνδρας.

Στο βίντεο φαίνονται διαδηλωτές μετά την πορεία να φεύγουν από τη Λ. Αλεξάνδρας με συνοδεία των ΜΑΤ, που ξαφνικά τους επιτίθενται χωρίς αφορμή.

Το ίδιο ακριβώς μοτίβο ακολούθησε η αστυνομία και πέρυσι, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης σε διαδηλωτές.

Στη συνέχεια ξεσπούν επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άτομα, τα οποία μόλις πλησιάζουν φωτορεπόρτερ με τις μηχανές τους, άντρας της διμοιρίας ζητά να γίνει χρήση χημικών εναντίον τους…