Λίγες ώρες μόνο πριν την πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «αναζητείται» η αιματοβαμμένη σημαία – σύμβολο που προπορεύεται της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει, για άλλη μια φορά, για το θέμα μεταξύ της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να κατηγορεί πρώην κορυφαίο στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, το οποίο «αυτομόλησε» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες ότι πήρε την σημαία μαζί του στην Κουμουνδούρου.

Διαψεύδει ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου μιλώντας για διακίνηση ψευδών ειδήσεων και σημειώνοντας ότι «το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ».

Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία προσθέτει ο κ. Αλεξίου και τονίζει: «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ».

Η καταγγελία της ΠΑΣΠ

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Κώστα Παπαδημητρίου, πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ και μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάνει λόγο για «ευγενική συνδρομή καταγέλαστων γενίτσαρων», ενώ κάνει αναφορά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και την πιθανότητα να βρεθεί στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κρατώντας στα χέρια του την αιματοβαμμένη σημαία σύμβολο.

Ειδικότερα στην αιχμηρή ανάρτησή του, ο κ. Παπαδημητρίου γράφει ότι :

Η απάντηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η σημαία ανήκει στην ΠΑΣΠ και προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση:

Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.

4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.

5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ.

Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του…

Δημοσιεύτηκε από Σωτήρης Αλεξίου στις Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Πού βρίσκεται η σημαία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο άνθρωπος που φέρεται ως «κλειδοκράτορας» της θυρίδας, όπου φυλάσσεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, είναι ο επί μια δεκαετία τουλάχιστον, Πανελλαδικός Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος, ο οποίος «εγκατέλειψε» το χώρο του Κινήματος Αλλαγής εδώ και αρκετούς μήνες και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τελευταία 24ώρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, επικοινώνησαν μαζί του, με σκοπό να «παραδώσει» τη σημαία του Πολυτεχνείου σε στελέχη της ΠΑΣΠ από την στιγμή που ο ίδιος πλέον έχει θέσει αυτόν εκτός κόμματος, και να μην διανοηθεί να την «κληροδοτήσει» στην Κουμουνδούρου.

Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την έχει στα χέρια της η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και κατά την αυριανή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα την κρατούν φοιτητές και φοιτήτριες της ΠΑΣΠ.