Σε μπαράζ υπερπτήσεων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Τουρκία κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της αφού μαχητικά αεροσκάφη της πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω. Με αυτές τις υπερπτήσεις, ο συνολικός αριθμός των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών από την αρχή του χρόνου έχει φτάσει τις 75.  Από τα τέλη Οκτωβρίου δε ο αριθμός των υπερπτήσεων είχε σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων της δεκαετίας.

Σημειώνεται, ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιείται στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κύπρο η τουρκική άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος» και όπως όλα δείχνουν τα τουρκικά αεροσκάφη την εκμεταλλεύονται για να επιδείξουν εκ νέου – και εκ του ασφαλούς, αφού όλες οι υπερπτήσεις είναι σε πολύ μεγάλα ύψη  – την προκλητικότητά τους.

Συγκεκριμένα μετά την υπέρπτηση που σημειώθηκε στις 15.05 στο Καστελόριζο από ένα τουρκικό F-16, ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ: ακόμη μία υπέρπτηση στο ακριτικό ελληνικό νησί από 2 τουρκικά F-16 σε ύψος 29.000 πόδια. Στη συνέχεια στις 16.19 και στις 16.39 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στη Ρω στα 29.000 και 30.000 πόδια αντίστοιχα.