Αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι έχουν σκοτωθεί 25 ισλαμιστές αντάρτες αφότου άρχισε, στα τέλη Οκτωβρίου, επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον τους σε μια περιοχή στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι Αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του ιού Έμπολα.

Επτά στρατιωτικοί επίσης σκοτώθηκαν αφότου άρχισε, την 30ή Οκτωβρίου, η κινητοποίηση για την εκκαθάριση της περιοχής από την οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο στρατηγός Ζακ Ντούρου, επικεφαλής των δυνάμεων που διεξάγουν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το στρατηγό, οι ένοπλες δυνάμεις απέσπασαν τέσσερις θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών γύρω από την πόλη Μπένι, στην επαρχία Βόρειο Κίβου, στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ του Κονγκό.

Οι συχνές επιθέσεις των ανταρτών εμποδίζουν τις προσπάθειες των Αρχών της χώρας να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του Έμπολα στην περιοχή.

Η οργάνωση ADF, που σχηματίστηκε στην Ουγκάντα, δρα στην περιοχή των συνόρων πάνω από δύο δεκαετίες.

Είναι μια από τις αρκετές οργανώσεις που συνεχίζουν την ένοπλη δράση τους δεκαέξι χρόνια μετά τον επίσημο τερματισμό του πολέμου στη χώρα (1998-2003).

Την ευθύνη για ορισμένες από τις επιθέσεις της ADF έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η σχέση ανάμεσα στις δύο οργανώσεις πάντως δεν είναι απόλυτα σαφής.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από