Mεσούσης της περυσινής σεζόν του ΝΒΑ, ύστερα από έναν αγώνα των Γουόριορς με τους Μάβερικς, ο Στεφ Κάρι είχε δηλώσει, δίκην ασφαλούς προφητείας ότι «στο μέλλον αυτό το παιδί θα είναι μεγάλος μπελάς» αλλά επιβεβαιώθηκε διαψευδόμενος ή διεψεύσθη επιβεβαιούμενος!

Το εννοώ αυτό διότι ο ανυπόμονος Λούκα Ντόντσιτς όχι μόνο δεν περίμενε το μέλλον, αλλά πρόλαβε ακόμη και το παρόν και ούτως ειπείν έγινε μπελάς σε παρελθόντα χρόνο!

Πέρυσι αναδείχθηκε καλύτερος ρούκι του ΝΒΑ, σε μια διαδικασία στην οποία έμοιαζε να… κλέβει εκκλησία και με το «καλημέρα» της καινούργιας σεζόν έβαλε υποψηφιότητα να φάει τον τίτλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Προχθές τα ξημερώματα κόντρα στους Γουίζαρντς, ο πολύφερνος σλοβένος γκαρντ έκανε… παπάδες και τελείωσε το ματς με 34 πόντους (8/10δ., 4/9τρ., 6/8β.), εννέα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δυο κλεψίματα, ενώ – με τη λογική του «nobody is perfect» – υπέπεσε και σε έξι λάθη.

Βρισκόταν κιόλας δίπλα του ως έτερος Καππαδόκης ο Λετονός Κρίσταπς Πορζίνγκις (23 πόντοι) και εκεί που οι πρωτευουσιάνοι τα είχαν χύμα, τους ήρθαν και τσουβαλάτα!

Είναι όντως κακός μπελάς ο Ντόντσιτς και υποψιάζομαι ότι κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται μεγαλύτερος: όχι για να επιβεβαιώσει έτι περαιτέρω τον Κάρι, αλλά για να δικαιώσει τον εαυτό του, τόσο για το ταλέντο με το οποίο είναι προικισμένος, όσο και για τον μόχθο του, το όνειρό του και όλα τα παρελκόμενά τους…

Σε τέσσερις μήνες από τώρα ο «πάρ’ τα όλα» της Ρεάλ και της εθνικής Σλοβενίας θα κλείσει τα 21 χρόνια του και δεν αποκλείεται με το βιολί που βαράει από την αρχή της σεζόν, το κατά τι πρόωρο δώρο για τα γενέθλια του να έχει υπάρξει η συμμετοχή του στο Αll Star Game του Σικάγο.

Σε κάθε περίπτωση ο γιος του άλλοτε παίκτη και νυν προπονητή Σάσα Ντόντσιτς και της ιδιοκτήτριας ενός οίκου ομορφιάς στη Λιουμπλιάνα Μίριαμ Πότερμπιν βάδισε στα χνάρια και των δυο γονιών του: από τον μπαμπά του κληρονόμησε τα μπασκετικά γονίδια και από τη μαμά του την καλλονή.