Η Nissan έδωσε σήμερα μια πρώτη γεύση για το πώς βλέπει τα μελλοντικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στην πόλη. Το IMk είναι ένα κόνσεπτ αυτοκίνητο, που συνδυάζει τις τεχνολογικές καινοτομίες, με την πρωτοποριακή σχεδίαση, κομμένη και ραμμένη για την αστική μετακίνηση, πάντα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εκτός από την καινοτόμα σχεδίαση του φέρει πλήρως σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Στις τεχνολογικές καινοτομίες τις εντυπώσεις κερδίζει η λειτουργία  ProPILOT Remote Park με δυνατότητα  ενεργοποίησης μέσω smartphone, με σύστημα για αυτόματη κράτηση χώρου στάθμευσης, όπου το όχημα μπορεί να αναζητήσει αυτόματα χώρο στάθμευσης, όταν ο οδηγός και οι επιβάτες βγουν από το αυτοκίνητο.

Ακριβώς όπως τα δημοφιλή καφέ προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi για να διατηρούν τους πελάτες συνδεδεμένους, το IMk κρατά τους επιβαίνοντες  συνεχώς online,  με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας.

O οδηγός μπορεί να συνδέσει το αυτοκίνητο με ένα smartphone για να πιστοποιήσει την ταυτότητά του, να εφαρμόσει αυτόματα τις προσωπικές ρυθμίσεις,  όπως τη θέση του καθίσματος, τον εσωτερικό φωτισμό και τον έλεγχο του κλιματισμού, καθώς και να  προγραμματίσει τη διαδρομή του.