Αλλαγή ρόλου για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος σχεδόν τρεις μήνες μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε στην αντίπερα όχθη. Το πρωί της Τρίτης (24/9) βρέθηκε μεταξύ των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Το… αγωνιστικό παρών έδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου η οποία συμμετείχε στα πηγαδάκια των διαδηλωτών, με τους οποίους μοιράστηκε την άποψή της για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο φακός των φωτορεπόρτερ εντόπισε και άλλο ένα πρώην κυβερνητικό στέλεχος. Πρόκειται για την πρώην υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία το προηγούμενο διάστημα απασχόλησε αρκετές φορές τη δημοσιότητα για τη στάση και το ύφος της κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της είτε ως προεδρεύουσας της Βουλής είτε στις Επιτροπές Ελέγχου Πόθεν Εσχες και Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι παρεμβάσεις της από το βήμα του προεδρείου του Σώματος έχουν αφήσει εποχή, από τα «γαλλικά» που ξεστόμισε κάποτε σχολιάζοντας βουλευτή που είχε μόλις μιλήσει από το βήμα, μέχρι το… καλτ πια «δώσε πόνο» που είπε για ομιλητή της αντιπολίτευσης.

Κυρίως όμως απασχόλησε την επικαιρότητα για την απόπειρά της να βολέψει την κόρη της στη Βουλή, γεγονός που της στοίχισε την κάθοδό της στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Το παρών στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έδωσαν -όπως σχεδόν πάντα άλλωστε- η Αλέκα Παπαρήγα και ο νυν γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.