Χθες, Δευτέρα, έκανε πρεμιέρα η αναβίωση του συγκινητικού για μια ολόκληρη γενιά, σήριαλ, «Λόγω τιμής». Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, θετικές και αρνητικές, αν μη τι άλλο, όμως, προκάλεσε μεγάλη νοσταλγία και συγκίνηση σε όσους έβλεπαν με προσμονή το πρώτο μέρος το 1996.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου του 1996, έπεσαν για πρώτη φορά οι τίτλοι αρχής του «Λόγω Τιμής». Μιας τηλεοπτικής σειράς η οποία καθήλωνε τους τηλεθεατές οι οποίοι συντονίζονταν στο Mega για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες.

Οι τίτλοι της αρχής και το τραγούδι

Μια συγκινητική σειρά από αυτές που αναδεικνύουν τις παρέες, την αγάπη, τη διαχρονικότητα της φιλίας, την πίστη και την αφοσίωση παρά τα χρόνια που περνούν. Μια λατρεμένη τηλεοπτική σειρά που αγαπήθηκε κυρίως από το νεαρόκοσμο και φοιτητόκοσμο της εποχής και η οποία, 22 χρόνια μετά, έχει μνήμη στις καρδιές όλων.

Μπορεί οι σημερινοί νέοι να μην ξέρουν καθόλου ποιοι είναι ο «Τσίου», ο «Ψηλός», ο «φαντάρος», η «Ηρώ» και τα άλλα παιδιά, όμως, θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να τους γνωρίζουν. Μετά από τόσα χρόνια, μεγάλους πια και με τον καθένα να έχει πάρει το δρόμο του. Αλλά με το βασικό σύνθημα να παραμένει. «Οι μεγάλες φιλίες κρατάνε πάντα».

Τα εκπληκτικά τραγούδια

Η σειρά αποτελείται από 31 επεισόδια. Το σενάριο της έχει γράψει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου ενώ τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Λάμπης Ζαρουτιάδης.

Η σειρά έχει ταυτιστεί αρκετά με το τραγούδι των τίτλων της, «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», που έχει ερμηνεύσει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ενώ τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τους στίχους ο Μιχάλης Γκανάς.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο

Το 2017 υπήρξαν κάποιες φήμες σχετικά με την επιστροφή της σειράς, 20 χρόνια μετά, με νέο κύκλο επεισοδίων. Την άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένα τρέιλερ με σκοπό την αγορά του νέου αυτού κύκλου επεισοδίων. Ανάμεσα στα υποψήφια κανάλια ήταν τα Alpha, ΣΚΑΪ, Star Channel και Open με τον δεύτερο σταθμό να αγοράζει τον καινούργιο κύκλο. Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από 13 επεισόδια και προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ.

Πέρα από το πρωταγωνι­στικό καστ, το οποίο είναι το ίδιο -Άλκης Κούρκουλος, Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αγγελική Δημητρακοπούλου-, θα δούμε αρκετά νέα πρόσωπα, που θα υποδυθούν γνωστοί όσο και νεότεροι ηθοποιοί.

Πρόκειται για τους Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μαρία Παπαφωτίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Χριστόδουλο Στυλιανό και Νίκη Βακάλη.

Η υπόθεση

Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό,τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της αχαΐκής πρωτεύουσας.