Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Πέμπτη (19/9) ο αντιπρόεδρος συλλόγου μεσιτών Αττικής, Άγις Φικιώρης, όπου και μίλησε για τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην εκτόξευση των ενοικίων στην Αθήνα.

Οι φοιτητές που θα επιλέξουν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει προκύψει τώρα, αλλά υφίσταται τα δύο τελευταία χρόνια. Υπήρχε πάντοτε η έλλειψη ακινήτων, ενώ τα τελευταία χρόνια η φορολογία, η παλαιότητα των ακινήτων που ήταν διαθέσιμα και η ανοικοδόμηση στην Αθήνα που έχει σταματήσει τα τελευταία, έπαιξαν το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης».

Ο ίδιος, υπογράμμισε πως αναμφισβήτητα η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης κι έχουν συμβάλλει σημαντικά στην εκτόξευση των ενοικίων: «Πρόκειται για μία μόδα που θα δείξει που θα πάει και σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, θα δείξει που θα σταθεροποιηθεί», δήλωσε ο κ. Φικιώρης ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφασίζουν να βάλουν ένα ακίνητο σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από