Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο αμερικανικός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein), το πρωί του Σαββάτου.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, ο δισεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης, ενώ ήταν κατηγορούμενος για διεύθυνση και συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας ανηλίκων.

«Ο θάνατος του Έπσταϊν εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι είχε συζήτησε το θέμα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του 66χρονου χρηματιστή.

To FBI ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Έπσταϊν, στην σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου «προφανώς αυτοκτόνησε», όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές σωφρονιστικές αρχές.

Ο θάνατος του έρχεται μια μέρα αφότου δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα που δείχνουν το μέγεθος της κακοποίησης που είχαν υποστεί νέες γυναίκες στα σπίτια του στο Παλμ Μπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έχει ζητήσει να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν τονίζοντας ότι «αυτό που πολλοί από εμάς θέλουν να μάθουν, είναι τι πραγματικά ήξερε;»

«Πόσοι άλλοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι ήταν μπλεγμένοι στις παράνομες δραστηριότητές του;», εξηγεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, καταλήγοντας:

«Αυτή η πληροφορία δεν πέθανε με τον Τζέφρι Έπσταϊν και πρέπει να διερευνηθεί».

Τον περασμένο μήνα ο Έπσταϊν βρέθηκε ημιλυπόθυμος στο κελί του με τραύματα, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί εάν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ή εάν δέχτηκε επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του.