Συγκλονισμένοι για τον άδικο και ξαφνικό χαμό της Νάταλι, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες της, την αποχαιρετούν με δεκάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πόνος και η βαθιά θλίψη αποτυπώνονται στις αναρτήσεις τους και όλοι μιλούν για ένα σπάνιο και χαρισματικό άνθρωπο που είχε να δώσει απλόχερα αγάπη, χαμόγελο και τη γνώση της. Για μια δραστήρια γυναίκα, που αγαπούσε τους ανθρώπους, τη φύση και τα ζώα. Έναν άνθρωπο πηγή έμπνευσης για όλους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Συγκλονισμένη και η κοινή γνώμη για τον άδικο χαμό της νεαρής γυναίκας με τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook να έχει «πλημμυρίσει» με εκατοντάδες μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης προς τους οικείους της.

Ακαριαίος θάνατος

Η άτυχη γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο ύστερα από την πτώση της από μεγάλο ύψος όπως αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ο οποίος εξέτασε τη σορό της, συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Νάταλι στην Ικαρία.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή. «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε ο κ. Καρακούκης.

«Και τώρα με ποιον θα αλλάξω τον κόσμο»

«Ήταν ο καλύτερος σύμμαχος να αλλάξεις τον κόσμο μαζί!!» έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook θέλοντας να την αποχαιρετήσει μία φίλη της με την οποία είχαν διοργανώσει ομιλίες για την υγεία της γυναίκας και μαζί συμμετείχαν στις αθλητικές ημερίδες που διοργάνωνε η άτυχη 34χρονη.

Ένας άνθρωπος που αφιερώθηκε στον αθλητισμό και έκανε προσπάθειες να πείσει νέους ανθρώπους να συμμετέχουν σε υγιείς αθλητικές δραστηριότητες, τις οποίες και η ίδια διοργάνωνε.

Συγκλονιστικό το κείμενο για το θάνατο της Natalie που ανάρτησε σελίδα του στο facebook το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου. «Είναι η στιγμή να εκτιμήσουμε τη λαμπρότητα της, η ζεστασιά της. Η προσπάθειά της να κάνει την Κύπρο καλύτερη και δικαιότερη ήταν πολύ σύντομη» γράφει μεταξύ άλλων.

Η ομάδα που έκανε ορειβατικό τζόκινγκ στην Κύπρο και συμμετείχε η Νάταλι Κρίστοφερ έγραψε στην σελίδα της στο Facebook ένα μακροσκελές και πολύ συγκινητικό μήνυμα για τη χαμένη «σύντροφό» της.

«Ορεινός δρομέας, αστρονόμος, αθλήτρια στο τρίαθλο, ορειβάτης, εραστής της φύσης, ακτιβιστής της ειρήνης, φεμινίστρια και προστάτης των ζώων. Η Νάταλι Κρίστοφερ ήταν όλα αυτά και περισσότερα. Ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει ποτέ, είχε ένα πάθος για τη ζωή, και έζησε στο φουλ με απεριόριστη χαρά»

»Όταν τρέχαμε στα βουνά πάντα την ακούγαμε να έρχεται. Θα εμφανιζόταν με ευχαρίστηση μέσα από το δάσος, θα γελούσε, θα ούρλιαζε και θα τσίριζε σαν παιδί καθώς χόρευε κάτω από τις βραχώδη βουνοπλαγιές, τόσο ελαφριά όσο μια γαζέλα.

Θα έκανε «ωωω» όταν κοιτούσε τον ουρανό, και στη συνέχεια θα έκανε «ααα» για την ομορφιά της μικρής μπλε ορχιδέας στη ρωγμή ενός βράχου. Ακόμα και όταν έτρεχε σε αγώνες, η Νάταλι θα έπαιρνε χρόνο για να απολαύσει τη διαδρομή και να μην πιεστεί με το διαγωνισμό, με τι ρυθμό έτρεχε ή σε ποια θέση ήταν.

Θα συνέχιζε να απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης και, όταν έβλεπε ένα μικρό πλάσμα όπως μια κάμπια να διασχίζει το μονοπάτι, θα σταματούσε και θα το έπαιρνε για να είναι σίγουρη ότι θα μπορούσε να επιβιώσει. Αυτή η αγάπη όλων των πλασμάτων επεκτάθηκε στην καθημερινή της ζωή – ήταν χορτοφάγος και δεν μπορούσε να αντέξει τη σκέψη ότι τα ζώα θα πληγωθούν.

Αγαπούσε τις γάτες… Η Νάταλι δεν θα μπορούσε ποτέ να αντισταθεί να πάρει κοντά της ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο, πληγωμένο γατάκι. Μπορεί να μην υπήρχε δωμάτιο στο σπίτι της, αλλά υπήρχε πάντα χώρος στην καρδιά της. Ταξίδεψε έχοντας μαζί της φαγητό γάτας στο αυτοκίνητό της έτσι ώστε να μπορεί να ταΐσει κάθε πεινασμένο ζώο που έβλεπε. Και όταν μια φορά βρήκε ένα σκυλί εγκαταλειμμένο και κατατρεγμένο, το πήρε κοντά της. Νοιαζόταν για τον σκύλο και πλήρωνε το κόστος του κτηνιάτρου από το περιορισμένο εισόδημά της. Και τελικά φρόντισε να βρει ένα καλό σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σκύλο.

Όταν έβαλε το καπέλο της αστρονομίας για να μιλήσει για μαύρες τρύπες και γαλαξίες σε κοινό που δεν γνώριζε από αστρονομία, το πάθος της για το θέμα της μας ενέπνευσε να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το σύμπαν που ζούμε…»

«Θα σε ψάχνω στο νυχτερινό ουρανό»

Με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα συγκινητικό η φίλη και συνεργάτης της 35χρονης Νάταλι, λέει το δικό της «αντίο» στο «αστέρι της ζωής της», όπως λέει.

«Τόσο καιρό, αγαπημένη μου Νάταλι… Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και τις ζωές πολλών, για να μας εμπνεύσεις, να μας διδάξεις, να μας παρακινήσεις. Ευχαριστούμε για τη ζωντανή θετικότητα σου, για την όμορφη αγάπη σου για τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση, για το λαμπερό φως σου…Πάντα σου έλεγα ότι είσαι αστέρι! Τώρα μπορείς να ξεκουραστείς στους ουρανούς που τόσο αγαπούσες… Συνέχισε να λάμπεις με το φως σου το φωτεινό, αγαπημένη μου. Είμαι σίγουρη ότι όπως έχεις εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς θα συνεχίσεις να εμπνέεις πολλούς περισσότερους.Θα σε θυμάμαι να χαμογελάς, όπως έκανες πάντα! Σου στέλνω όλη μου την αγάπη… Θα σε ψάξω στον νυχτερινό ουρανό».

Δεκάδες τα μηνύματα από γνωστούς και φίλους

Εκατοντάδες τα μηνύματα κάτω από την τελευταία ανάρτηση της Νάταλι στο facebook