Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk, βρέθηκε την Πέμπτη (1/8), o ερευνητικός εταίρος του Πανεπιστημίου Winchester , Σωτήρης Μητραλέξης σε μια εφ ’ολης της ύλης συνέντευξη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για την οποία ο κ. Μητραλέξης έκανε λόγο για μία «ψευδή συζήτηση».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σχετικά ο κ. Μητραλέξης: «Στο κέντρο της Αθήνας που περπατάς και βαράνε ενέσεις, υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο και δεν έχει σταματήσει αυτό; Από την αρχή υπάρχει μια αφέλεια, ότι υπάρχει μια αιτιώδης σχέση σε ό,τι άσχημο μπορεί να συμβαίνει στα Πανεπιστήμια και στο ίδιο το άσυλο. Η συνάρτηση του ότι αν δεν ίσχυε το άσυλο τίποτα κακό δεν θα συνέβαινε στους χώρους των πανεπιστημίων, είναι αφελέστατη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστήμιων σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο το αφήγημα το κυβερνητικό στην Ελλάδα, είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα ανομίας το οποίο οι κυβέρνηση έρχεται να λύσει ενώ οι «άλλοι οι κακοί» απλώς αρέσκονται στην διαιώνιση του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές εναντίον της νέας κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας, για τη χρονική στιγμή που επιλέγει να ανοίξει τη συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου υποστηρίζοντας πως «προσφέρει θεάματα αντί άρτου».

Ο κ. Μητραλέξης μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε επίσης και γύρω από την τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021», υποστηρίζοντας πως αποτέλεσε μια επιλογή – έκπληξη.

Πηγή: onetv.gr