Το ματς με την Τρέντσιν έδειξε αρκετά πράγματα για την ΑΕΚ, που είχε αρκετά καλά διαστήματα στο ματς, δημιούργησε ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι στο πέναλτι του Μάνταλου, όμως από την άλλη παρουσίασε και ζητήματα. Τα κενά που υπάρχουν στις θέσεις του φορ και του εξτρέμ φάνηκαν, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για τα φτηνά λάθη, που κόστισαν τελικά την ήττα από τους Σλοβάκους με 2-1. Το μοναδικό γκολ για τους Κιτρινόμαυρους σημείωσε ο νεαρός Μπότος, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την ΑΕΚ ενόψει συνέχειας.

O Mιγκέλ Καρντόσο διατήρησε το 4-2-3-1 που δουλεύει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, «ανακατεύοντας» ωστόσο αρκετά την ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με το πρώτο φιλικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ένα σχήμα με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τον Παουλίνιο δεξί μπακ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τον Τσιγκρίνσκι με τον Οικονόμου στα στόπερ, τον Σιμάο με τον Κρίστιτσιτς στον άξονα, τον Ντέλετιτς δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Σαμπανάτζοβιτς πίσω από τον Λιβάγια.

Η Ένωση δεν ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, με τους παίκτες της Τρέντσιν να δείχνουν πιο «φρέσκοι» και να έχουν περισσότερη κίνηση στον χώρο. Κάτι που τους έκανε να δείχνουν και πιο απειλητικούς. Η ΑΕΚ από την άλλη είχε ζητήματα με την μπάλα στα πόδια, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στην εστία των Σλοβάκων στο πρώτο 20λεπτο.

Στο 24’ ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Ντέλετιτς μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό, ο τερματοφύλακας της Τρέντσιν απέκρουσε και ο Λιβάγια προ κενής εστίας, αστόχησε. Η ΑΕΚ ανέβασε προς στιγμή την απόδοσή της με τους παίκτες του Καρντόσο να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, όμως ο ρυθμός έπεσε και πάλι, λόγω των συχνών διακοπών στο παιχνίδι. Που είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 44’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι με τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης θα αναλάβει την εκτέλεση, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Τρέντσιν, με το γκολ να μην έρχεται ούτε σε αυτή τη φάση για τον Δικέφαλο. Που ήταν και η τελευταία αξιόλογη για το πρώτο μέρος.

Φάσεις η ΑΕΚ, γκολ η Τρέντσιν

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε με μια ενδεκάδα που περιελάμβανε έξι αλλαγές. Ο Μπάρκας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας είδαμε τον Βράνιες με τον Σβάρνα, στο πλευρό του Σιμόες στο κέντρο τον Γαλανόπουλο, δεξιά τον Κλωναρίδη, ενώ ρόλο επιτελικού ανέλαβε ο Σιμάο. Η Ένωση διατήρησε το καλό τέμπο με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος και ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του ματς.

Στο 54’ ο Κλωναρίδης θα βρεθεί σε θέση για γκολ όμως η προσπάθειά του θα αποκρουστεί από τον Σέμρινετς, ενώ στο 62’ ο Λιβάγια θα καθυστερήσει να τελειώσει μια φάση με αποτέλεσμα κοπεί. Η ΑΕΚ είχε πάρει τα ηνία του ματς και στο 71’ ήταν η σειρά του Σιμάο να δοκιμάσει την τύχη του, όμως ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή βρήκε «απάντηση» από τον κίπερ των Σλοβάκων.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Κιτρινόμαυροι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, το πέτυχε η Τρέντσιν στην πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο μέρος. Μετά από λάθος συνεννόηση μεταξύ Παουλίνιο και Σιμόες, ο Ντεπέτριτς βρέθηκε σε θέση για γκολ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας στο 79’ το 1-0 για τον σύλλογο της Σλοβακίας.

Η ΑΕΚ δεν έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε και στο 87’ η Τρέντσιν πέτυχε και δεύτερο τέρμα, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ένα γκολ που προήλθε πάλι από λάθος των παικτών της Ένωσης. Ο Μπότος έχασε τη μπάλα, οι Σλοβάκοι βρέθηκαν σε θέση βολής και ο Μπουκαρί πλάσαρε τον Μπάρκα για τον 2-0. Η Ένωση το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ του Μπότου, με τον νεαρό άσο να… ρεφάρει έτσι κατά κάποιον τρόπο για το λάθος του στο δεύτερο γκολ.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Τσιντώτας (46’ Μπάρκας), Παουλίνιο, Οικονόμου (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46’ Βράνιες), Χουλτ (66’ Λόπες), Σιμάο (80’ Μπότος), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Κλωναρίδης), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (66’ Γιακουμάκης)

Τρέντσιν: Σεμρίνετς, Ρούμπεν, Σούλεκ, Λάζκο, Σκοβάισα, Ρόγκουλιτς, Κούλγουικ, Ζουμπάιρου, Μπουγκαρί, Κορίν, Ντέπερτις, ενώ έπαιξαν και οι Κλέσικ, Σλάπικ, Ναμίλ, Κατάκ