To νέο Skoda Scala, που ήδη έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά, κατάφερε να αποσπάσει την μέγιστη βαθμολογία στα κρας τεστ του EuroNCAP  των πέντε αστέρων.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο α σημείωσε το εντυπωσιακό 97% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός, ότι, το Scala διαθέτει ακόμη και στη βασική έκδοση συστήματα που τα συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως το Front Assist με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, κάτι που έδωσε στο συγκεκριμένο τομέα – την προστασία δικυκλιστών – τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στο SCALA, με έξι βαθμούς.

Επίσης, προσφέρει το Lane Assist, που βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα κυκλοφορίας του αλλά και το προαιρετικό ενεργό σύστημα προστασίας επιβαινόντων Crew Protect Assist, που κλείνει αυτόματα τα τυχόν ανοιχτά παράθυρα και συσφίγγει τις εμπρός ζώνες ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος.

Το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με έως και εννέα αερόσακους, διαθέτοντας τόσο αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού όσο και πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, για τους πίσω επιβάτες, κάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία