Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική Εύβοια. Η φωτιά πέρασε δίπλα από τον οικισμό Μακρυχώρι, ο οποίος είχε νωρίτερα εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση. Λίγη ώρα αφ’ότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις, βοηθώντας έτσι την εξάπλωση του πύρινου μετώπου, δόθηκε εντολή να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι δυνάμεις κατάσβεσης. Το απόγευμα της Πέμπτης αντιμέτωποι με την μεγάλη πυρκαγιά βρίσκονταν  70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 12 πυροσβέστες.

Κινητοποιήθηκε μία  ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί να καταφθάσουν τρεις υδροφόρες και δύο μ

μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

«Μεριμνούμε για τους πολίτες και τις περιουσίες τους»

Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή επιβεβαίωσε και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος μίλησε στο One Channel..

Ο κ. Ταφύλλης υποστήριξε πως η φωτιά πέρασε δίπλα από το χωριό Μακρυχώρι και προληπτικά έγινε εκκένωση του οικισμού, όπου περίπου 100 άτομα μεταφέρθηκαν σε διπλανό χωριό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί καμιά κατοικία, δεν έχουμε καμιά τέτοια πληροφορία» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως έχει γίνει σχετική προετοιμασία και στα χωριά προς τα οποία κατευθύνεται η πυρκαγιά.

«Η μέριμνα είναι όχι μόνο να μην υπάρξει πρόβλημα με συμπολίτες μας αλλά ούτε με τις περιουσίες» τόνισε.

Πρώτος, είχε κάνει λόγο για εκκένωση μέσα από το One Channel, ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις δυόμισι το μεσημέρι.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Τώρα στο Μακρυχωρι Εύβοιας μέσα στο χωριό μεγάλη πυρκαγιά πρέπει να κινητοποιηθούν δυνάμεις το χωριό καίγεται

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019