Σε μια «αποκάλυψη» προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού εκμυστηρεύθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου ποιος θα είναι αυτός που θα κυβερνήσει τον κόσμο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Όποιος μπορεί να εξασφαλίσει το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει ο «κυρίαρχος του κόσμου», δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε το sputnik, στη διάρκεια συνεδρίου για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Έχω ήδη πει και θέλω να το επαναλάβω για άλλη μια φορά: αν κάποιος μπορεί να έχει το μονοπώλιο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες σε όλους μας, θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου».

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «πολλές αναπτυγμένες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει σχέδια δράσης για την ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών», για να προσθέσει ότι «και φυσικά, πρέπει να διασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης».