Ο Serhat και το Σαν Μαρίνο έκλεψαν τις εντυπώσεις στο χθεσινό πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον με μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία μάλλον για την κακή της αισθητική.

Η χώρα έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού μόλις δέκα φορές και φέτος επελέγη ένας Τούρκος τραγουδιστής, ο Serhat, για να εκπροσωπήσει το κρατίδιο.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1964, ο Serhat γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και αφότου τελείωσε την εκπαίδευση του σε γερμανικό γυμνάσιο, ακολούθησε σπουδές οδοντιάτρου στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο αποφοίτησε το 1988.

Από το 1994 ασχολείται με τις τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ η καριέρα του στο τραγούδι ξεκίνησε το 1997. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές του παραγωγές και παρουσιάσεις συνέχισε τη μουσική του καριέρα με την κυκλοφορία του πολύ επιτυχημένου «Total Disguise» το 2004 (ντουέτο με τη Viktor Lazlo), και του «Chocolate Flavour» το 2005.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2016, η τηλεόραση του Σαν Μαρίνο RTV, ανακοίνωσε ότι ο Serhat θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στην Eurovision 2016 που έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη με το τραγούδι «I Didn’t Know». Κομμάτι, ωστόσο, που δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, αφού πήρε τη 12η θέση και 68 βαθμούς.

Το τραγούδι «Say Na Na Na» κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό  και ενώ ήταν outsider πήρε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Οι χρήστες του Τwitter δεν άφησαν το γεγονός ασχολίαστο.