Παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίων τους, οι Golden State Warriors επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά το σκληρό μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένοι, επικρατώντας εκτός έδρας επί των φιλόδοξων Houston Rockets με σκορ 118-113.

H νίκη φυσικά συνδυάστηκε με την πολυπόθητη πρόκριση τους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας σε μόλις έξι παιχνίδια, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως το αγνό ταλέντο αυτής της ομάδας είναι πρακτικά αδύνατο να αμφισβητηθεί. Ακόμα και χωρίς τον Kevin Durant λοιπόν οι Πολεμιστές παραμένουν ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο εκτός απροόπτου σε λίγες εβδομάδες θα κατακτήσει τον τέταρτο του τίτλο στα τελευταία πέντε χρόνια.

Η λογική έλεγε ότι ο αναπάντεχος τραυματισμός του KD  στη γάμπα θα αναποδογύριζε το μομέντουμ της σειράς, προσφέροντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους Τεξανούς να αποκλείσουν τον κακό τους δαίμονα και στη συνέχεια, να διεκδικήσουν με όρους φαβορί το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Στη πράξη βέβαια οι ελπίδες του αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς στο γήπεδο εμφανίστηκαν οι «παλιοί» Warriors της προ – Durant εποχής. Ένα δηλαδή σύνολο που υποπίπτει συχνά σε υπερβολικά αριθμό λαθών, που δυσκολεύεται να ελέγξει τα συναισθήματα του και αντιμετωπίζει προβλήματα με τα φάουλ. Ταυτόχρονα αποτελεί τον οργανισμό που επί δύο διαδοχικές σεζόν  τρομοκρατούσε κυριολεκτικά την αμερικάνικη λίγκα, καταρρίπτοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ νικών των σπουδαίων Chicago Bulls. Το Houston όφειλε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο – άλλωστε κανείς ποτέ δεν πρέπει να υποτιμά, την καρδιά του πρωταθλητή.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της νίκης ανήκει φυσικά στους περίφημους Splash Brothers. Ο Klay Thompson σκόραρε τους 21 από τους 27 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας όρθιο το Golden State σε ένα χρονικό σημείο όπου η κατάσταση έδειχνε να σκουραίνει. Από την άλλη ο Stephen Curry μπορεί να έμεινε άκαπνος μέχρι την ανάπαυλα, όμως στην επανάληψη πήρε κυριολεκτικά φωτιά φορτώνοντας με 33 ολόκληρους πόντους το αντίπαλο καλάθι. Οι Πολεμιστές παραμένουν η ομάδα του Curry. Όπως δήλωσε και ο τεράστιος Dwayne Wade μετά τη λήξη του αγώνα: «ο Steph είναι παιχταράς. Το γεγονός ότι θυσιάζεται για τους συμπαίκτες του, δεν έχει καμία σχέση με τις προσωπικές του δυνατότητες». Απολαύστε τα κατορθώματα του, στο βίντεο που ακολουθεί.

Τέλος αξίζει νομίζω να σταθούμε για λίγο, σε έναν από τους αφανείς ήρωες της συγκεκριμένης μονομαχίας. Αναφέρομαι φυσικά στον υποτιμημένο Andre Iguodala. Εκτός από την τρομερή άμυνα που έπαιξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, στη χθεσινή αναμέτρηση ευστόχησε και σε ορισμένα καθοριστικά σουτ (5/8 τρίποντα) τιμωρώντας την επιλογή των Rockets να τον αγνοούν συστηματικά στη περιφέρεια. Η ατάκα του Chris Paul για τον Iggy, είναι χαρακτηριστική.

«Προσπαθήσαμε να αναγκάσουμε τους υπόλοιπους (εκτός των Curry/Thompson) να μας κερδίσουν. Ε λοιπόν, έκαναν ακριβώς αυτό». Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητέ CP3. Οι Warriors σας νίκησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα φέτος, με μεγαλύτερη ευκολία από αυτή που ίσως θα περιμέναμε. Better luck next time.