Ο Κιθ Φλιντ, ο τραγουδιστής των Prodigy, έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου σε ηλικία 49 ετών, στο σπίτι του στο Νορθ Εντ του Έσεξ, αφήνοντας σαστισμένο τόσο τον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και τους θαυμαστές του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Τον Φλιντ είχε βρει απαγχονισμένο ένας φίλος του και η αιτία θανάτου του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά το τραγικό γεγονός η ιατροδικαστής αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την αιτία θανάτου του.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε στο αίμα του κοκαΐνη, αλκοόλ και κωδεΐνη.

Όπως αναφέρει το BBC, η ιατροδικαστής Caroline Beasley-Murray δήλωσε ότι είχε καταλήξει ανάμεσα σε δυο ενδεχόμενα: αυτό της αυτοκτονίας κι εκείνο του δυστυχήματος αλλά τα απέκλεισε και τα δυο!

«Έχω αποφασίσει τι θα γράψω ως συμπέρασμα στις έρευνές μου». Εξήγησε ότι τα στοιχεία που να οδηγούν στην αυτοκτονία του Κιθ Φλιντ δεν είναι επαρκή και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να προκάλεσε κατά λάθος τον θάνατό του.

«Συμπέρανα αυτοκτονία. Για να το καταγράψω αυτό θα έπρεπε να διαπιστώσω την ισορροπία των πιθανοτήτων ότι σχημάτισε την ιδέα και προέβη σε σκόπιμες ενέργειες γνωρίζοντας ότι μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατό του», συμπλήρωσε. «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις δεν βρίσκω ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν», κατέληξε.

Για τον λόγο αυτό είπε ότι θα τα αφήσει όλα ανοικτά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε και οδήγησε στον θάνατο τον frontman των Prodigy.

Οι νοσηλευτές που είχαν φτάσει στο σημείο όταν κλήθηκαν την 4η Μαρτίου ανακοίνωσαν πως ο Κιθ Φλιντ ήταν ήδη νεκρός και η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν σημάδια που να κρίνουν ως ύποπτο το θάνατό του.

Το μήνυμα των Prodigy για όσους υποφέρουν

Την Τρίτη σε μήνυμά του στα social media το συγκρότημα ανέβασε ένα μήνυμα για την ψυχική υγεία προτρέποντας όσους υποφέρουν να μην σιωπούν.

«Ο τελευταίος καιρός ήταν δύσκολος για όλους, μετά το θάνατο του Φλιντ. Αν παλεύετε με την κατάθλιψη, τον εθισμό ή να κάνετε απόπειρα αυτοκτονίας, σας παρακαλούμε να μην υποφέρετε σιωπηλά», ανέφεραν στην ανάρτησή τους οι Prodigy .

Σε συνέντευξή του ο Φιλντ είχε στην ουσία προαναγγείλει πως θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

«Δεν κάνω κράτει. Τα δίνω όλα τώρα. Πάντα το είχα αυτό ως άνθρωπος. Όταν δεν θα μπορώ πια, θα αυτοκτονήσω. Και ορκίζομαι πως αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με αυτοκτονικές τάσεις. Είναι κάτι θετικό. Όταν θα αρχίσω να τα κάνω πάνω μου, τότε είναι που θα με δείτε μπροστά σε ένα λεωφορείο» είχε δηλώσει σε μία συγκλονιστική συνέντευξη, ο Κιθ Φλιντ στον δημοσιογράφο Matt Blake.

Ο ίδιος στη συνέντευξη είχε μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια και για την άσχημη σχέση του με τον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας βίαιος μ*****ς. Όταν ήμουν παιδί είχα μοϊκάνα και θυμάμαι να με πηγαίνει με το ζόρι στον κουρέα. Όμως, επειδή υπήρχε μόνο μία “λωρίδα” μαλλιών να κοπεί, κατέληγα με κάτι σαν αφέλειες στο μπροστά μέρος του κεφαλιού μου και έμοιαζα με τον Τεν Τεν. Η ταπείνωση που βίωνα όταν πήγαινα σχολείο ήταν μία αγριότητα.

Λίγα χρόνια μετά είδα τον Liam (σ.σ. τον συνιδρυτή των The Prodigy) και τον τρόπο που συναναστρεφόταν με τον πατέρα του και σκέφτηκα μήπως δεν προσπάθησα αρκετά. Πως ίσως όλα όσα έγιναν στην παιδική μου ηλικία ήταν ένα αποτέλεσμα του χαρακτήρα μου».

Έτσι ο Κιθ Φλιντ σε μία προσπάθεια να δει «πώς είναι μια οικογένεια» επικοινώνησε με τον πατέρα του για μία τελευταία φορά:

«Άνοιξα την πόρτα και με απέρριψε για άλλη μια φορά. Οπότε του έκανα ένα τηλεφώνημα και του είπα "Δεν θα με ξαναδείς. Δεν θα μου μιλήσεις ποτέ ξανά. Κι αν σε δω, θα σε χτυπήσω"».