Πάνω από τη Ρω και συγκεκριμένα τη στιγμή που το ελικόπτερο Χιούι στο οποίο βρισκόταν ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς προσγειωνόταν στο νησί σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η νέα προκλητική απόπειρα περενόχλησης ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου από ένα τουρκικό F-16.

Το τουρκικό F-16, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, πέταξε περίπου ενάμισι μίλι νοτιότερα από το νησί της Ρω κατά τη στιγμή της προσγείωσης του Αρχηγού ΓΕΣ στο ακριτικό νησί του νησιωτικού συγκροτήματος του Καστελόριζου. Σε απόσταση αναπνοής από το τουρκικό F-16 βρίσκονταν εκείνη την ώρα και ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει να το αναχαιτίσουν.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό F-16 που αποπειράθηκε να παρενοχλήσει το ελληνικό ελικόπτερο είχε μπει στον Εθνικό Εναέριο χώρο νωρίτερα με ακόμη ένα F-16. Και τα δύο είχαν δε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναιχαιτίσουν από τη Σούδα και το Καστέλι. Μάλιστα, τα τουρκικά F-16 παρέμειναν στην περιοχή

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα παρενόχλησης ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου μέσα σε ένα μήνα. Είχε προηγηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι η απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέπτεται μονάδες και φυλάκια στο νότιο Αιγαίο και σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν και η επίσκεψή του στη Ρω.