Ο Ντιέγκο Κόστα τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού οκτώ αγωνιστικών, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε εναντίον της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός άσος αποβλήθηκε στο 28ο λεπτό του αγώνα στο «Καμπ Νου», με τον διεθνή Ισπανό διαιτητή Χιλ Μανθάνο να αναφέρει στην έκθεσή του ότι ο οξύθυμος και εριστικός Κόστα τον εξύβρισε και τον απώθησε.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (RFEF) ανακοίνωση ότι η τιμωρία του Κόστα είναι οκτώ αγωνιστικές, τέσσερις για τα σχόλια που έκανε προς τον διαιτητή και άλλες τόσες επειδή τον τράβηξε από το χέρι.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την εν λόγω απόφαση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο προπονητής της ομάδας, Ντιέγκο Σιμεόνε, χαρακτήρισε αυστηρή την απόφαση.

«Ζήτησα από τον διαιτητή να μου πει τι του είπε ο Ντιέγκο. Άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν πει και χειρότερα, βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη του ποδοσφαιριστή μου», ήταν οι αρχικές του δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Όμως στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του επικείμενο αγώνα των Ροχιμπλάνκος ο Αργεντινός χαρακτήρισε αυστηρή την τιμωρία, αλλά απάντησε στα σενάρια που θέλουν τον κύκλο του παίκτη στην ομάδα να κλείνει μετά από αυτή του την πράξη τονίζοντας: «Μου φαίνεται σκληρό. Ξέρετε τι σκέφτομαι για τον Κόστα. Πρέπει να φροντίσουμε τους παίκτες μας και τον Κόστα, τώρα περισσότερο από ποτέ»