Οι διαδικασίες για τη μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ από την περιοχή του Βόλου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί στην Αττική, στον Αυλώνα και τον Σκαραμαγκά στις αρχες του καλοκαιριού.

Όπως είχαν γράψει τα «ΝΕΑ», το μεγάλο κέρδος από την μεταφορά – σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές – είναι πως οι πεζοναύτες θα βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα πλοία, δηλαδή στα αρματαγωγά και στα σκάφη ταχείας μεταφοράς (Zubr) που είναι στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και στα οποία θα πρέπει να επιβιβαστούν για να φτάσουν σ’ ένα νησί. «Ουσιαστικά θα κερδίσουν μισή μέρα. Θα φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου για να φέρουν εις πέρας μία επιχείρηση ανακατάληψης βραχονησίδας ή τμήματος νησιού, που είναι η βασική αποστολή τους,  πολύ νωρίτερα». Εδώ και περίπου έναν μήνα δε είχαν ξεκινήσει και εργασίες στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΘ Αυλώνα για τη μεταφορά της 32.

Αντίθετοι όμως στη μεταφορά ήταν τοπικοί παράγοντες του Βόλου ανάμεσά τους και βουλευτές που ζητούσαν από το Υπουργείο Άμυνας να μην προχωρήσει στη μεταφορά των πεζοναυτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από