Την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών, ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή τραγωδία στο Μάτι, τονίζουν 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επίκαιρη ερώτηση τους, προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής ‘Αμυνας, Όλγα Γεροβασίλη και Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων, προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα», τονίζουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος».

Οι βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.