Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, και εν όψει αρκετών εκλογικών διαδικασιών που θα γίνουν εντός του  Μαΐου, δίνεται η δυνατότητα διορισμού υπαλλήλων που κατέχουν πτυχίο νομικής στις θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων για την περίπτωση που διαπιστωθεί ανεπάρκεια δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστών, κτλ.

Η πρόβλεψη περί δυνητικής αξιοποίησης και δημοσίων υπαλλήλων ως δικαστικών αντιπροσώπων υπάρχει ήδη στο Προεδρικό Διάταγμα των εκλογών ως εναλλακτική λύση, και το μόνο το οποίο αλλάζει είναι ότι, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, δίνεται προτεραιότητα στους υπαλλήλους εκείνους που κατέχουν πτυχίο νομικής σε σχέση με πτυχιούχους άλλων Σχολών. Οι τελευταίοι θα διοριστούν μόνο αν δεν επαρκούν ούτε οι υπάλληλοι με πτυχίο νομικής, τονίζεται από το ΥΠΕΣ.

«Συνεπώς δεν αλλάζει ούτε η κατηγορία των υπαλλήλων, ούτε ο βαθμός, ούτε γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στην εφορευτική επιτροπή αφού αυτό αφορά μόνο δικαστικούς αντιπροσώπους, όπως ακριβώς ισχύει και τώρα», διευκρινίζουν οι πηγές του ΥΠΕΣ.

Η εν λόγω τροπολογία μαζί με άλλες τρεις κατατίθεται τη Δευτέρα και την Τρίτη αρχίζει η συζήτησή τους στην Ολομέλεια της Βουλής.