Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές και σε όλες τις εκλογικές μάχες του 2019», απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του, στο κλειστό γήπεδο της «Near East» στην Καισαριανή.

«Σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, το δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίζουμε στο δρόμο που μας έφερε ως εδώ και αποδεδειγμένα θα φέρει και νέα δεινά για το λαό; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει ριζικά επιτέλους αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα;», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως είπε «η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των οργάνων τους σε δήμους και τις περιφέρειες είναι η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

«Τη μάχη στον δήμο Καισαριανής θα την ξανακερδίσουμε»

Υπογράμμισε ότι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δήμαρχοι στην Καισαριανή, την Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και την Ικαρία «εμπόδισαν επί πέντε χρόνια να περνά ατόφια η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και αξιοποίησαν κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε έστω να δώσει μια μικρή ανάσα ανακούφισης στο λαό και τη νεολαία».

«Και δω στην Καισαριανή έχουμε μάθει να κερδίζουμε μάχες. Και τη μάχη στο δήμο, θα την ξανακερδίσουμε. Γιατί η Καισαριανή, έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα νέα μέτρα είναι εδώ – Οι ίδιοι οι εταίροι ξεσκεπάζουν τον Τσίπρα»

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «θέλει να πουλήσει στον λαό το παραμύθι της μεταμνημονικής εποχής. Αλλά οι ίδιοι οι εταίροι του, η Κομισιόν, το Eurogroup, το ΔΝΤ, τον ξεσκεπάζουν συνεχώς».

«Η ασφυκτική ευρωενωσιακή επιτροπεία και εποπτεία παραμένει, και συνοδεύεται με δεσμεύσεις για νέα επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κουτσουμπας, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα «παραμένουν μόνιμα πάνω στο τραπέζι και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξη».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «υπό την απειλή ενός νέου μνημονίου ο λαός καλείται να ξεγράψει όλα όσα έχασε με τα μνημόνια, να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την κατακρεούργηση του αφορολόγητου ορίου που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την εργασιακή ζούγκλα και την μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας»».

«Η μεταμνημονιακή εποχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κι απαράλλαχτη με τη μνημονιακή», είπε ο γγ του ΚΚΕ.

Διπλή επίθεση: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μετονομάσουν  τον όρο «ολιγαρκή αφθονία» σε «ολιγαρχική αφθονία»

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η “βιώσιμη ανάπτυξη” του κ. Μητσοτάκη και η «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα δεν διαφέρουν σε τίποτα ουσιαστικό γιατί πρόκειται για την ανάκαμψη των ίδιων καπιταλιστικών κερδών για τους λίγους, τους οποίους υπηρετούν και οι δύο». Μάλιστα, πρότεινε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μετονομάσουν από κοινού τον όρο «ολιγαρκή αφθονία» σε «ολιγαρχική αφθονία» αφού, «και οι δυο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πασχίζουν πάση θυσία να υπηρετήσουν».

Υπογράμμισε ότι «το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ το οποίο απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Ευρωεκλογές: Ενίσχυση του ΚΚΕ για ξεκάθαρο μήνυμα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στήνουν τις παγίδες τους, βάζουν τα διλήμματα τους, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της ΕΕ».   «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδίζουν, στον δρόμο υπεράσπισης του κεφαλαίου, είτε διαλέγουν την «αριστερή» είτε την «δεξιά λωρίδα»», σημείωσε για να προσθέσει: «Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, γιατί το δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό «ΟΧΙ» στην ΕΕ. Η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, το αντεργατικό αντιλαϊκό της περιεχόμενο, μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ