Με τα καλύτερα λόγια μίλησε, για άλλη μία φορά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Ρουμάνος τεχνικός μάλιστα έδωσε απίστευτη ατάκα πως: «Αν μπορούσα θα τον έπαιρνα σπίτι μου για γιο».

Αρχικά ο τεχνικός του Δικεφάλου είπε τα εξής: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε μερικές μέρες για ξεκούραση. Ακολουθεί μία δύσκολη περίοδος, είναι και το κύπελλο και τα πάντα είναι ρευστά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα εμφανιστούν δύσκολα παιχνίδια, οι ομάδες θα θέλουν να σπάσουν οποιοδήποτε ρεκόρ χτίζουμε οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κερδίζουμε τα ματς».

Τα σημεία που έκριναν το ματς: «Τρία σημεία είναι σημαντικά. Η αναστάτωση της ακύρωσης του κανονικού τέρματος του Άκπομ, το πέναλτι που δεν ήταν και οι αντιδράσεις που βγήκαν από αυτές τις αποφάσεις. Δεύτερον, έχουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ, ξέρουν τι θέλουν οι παίκτες και για αυτό παλεύουν.

Το τρίτο ότι γνωρίζαμε καλά ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πει ότι πως ό,τι και να γίνει δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ και έκανε ένα βήμα πίσω, κάτι το οποίο μας βοήθησε».

Για το γεγονός ότι φόρεσε το… σκούφο του στη διάρκεια του αγώνα: «Θα σας πω κάτι. Είμαι 51 ετών και ξεκίνησα να κρυώνω. Είχε υγρασία και νιώθω ότι κάτι αλλάζει για μένα. Θέλω περισσότερη άνεση, παρά να είμαι… εκλεπτυσμένος».

Για την αφιέρωση στον Μαουρίσιο: «Είναι μία νίκη για τον Μαουρίσιο. Με αυτό έπρεπε να ξεκινήσουμε κι απολογούμαι, γιατί ήμουν έτοιμος να απαντήσω στην ερώτηση σας. Είναι μία νίκη αφιερωμένη τόσο στον Μαουρίσιο, όσο και στον Βέρνμπλουμ. Έχουν υποφέρει και οι δύο πολλοί, αντιμετωπίζοντας δύσκολους τραυματισμούς. Ο Μαουρίσιο, ήταν και πέρυσι μαζί μας, στην πολύ πετυχημένη σεζόν της ομάδας, εκτός φυσικά από τον τίτλο που μας στέρησαν οι Επιτροπές. Όλοι οι παίκτες μας λείπουν. Ο Μαουρίσιο, ο Πέλκας, ο Βέρνμπλουμ, ο Καντουρί… Όλοι οι παίκτες μας λείπουν. Έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός δεσμός τόσο με την ομάδα, όσο και μεταξύ τους, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή και να μας δώσουν την ασφάλεια του αποτελέσματος».

Για τα ρεκόρ που… σπάει ο ΠΑΟΚ και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Τα ρεκόρ είνια σημαντικά μόνο αν συνδυαστούν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αυτό το σκεπτικό προχωράμε.

Τι μπορώ να πω για τον Ολιβέιρα, τον Σφιντέρσκι, τον Ίνγκασον, τον Μίσιτς, τον Γιαννούλη και τον Ενρίκε, Πως ζούνε τα παιχνίδια, πως είναι έτοιμοι να μπούνε στο παιχνίδι και να δώσουν τα πάντα. Όλοι έχουν μεγάλο μερίδιο στις νίκες μας αυτό το διάστημα.

Ο Ίνγκασον πιέζει πραγματικά τον εαυτό του πολύ, έχοντας μπροστά του παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα. Όλα είναι σημαντικά… Το κλειδί είναι να υπάρχει σωστή νοοτροπία στους παίκτες και αυτό γίνεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά».

Για τον διαιτητή: «Αυτό σημαίνει ότι είστε φαν του Παναιτωλιού και είστε στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα. Σας εύχομαι να παλεύετε κάποια στιγμή για τον τίτλο και να σας τον στερήσουν διαιτητές και να μπείτε σε ένα παιχνίδι μετά, όπου δεν θα υπάρχουν σωστές αποφάσεις. Δεν είπα κάτι στον διαιτητή. Είπα απλά για τις δύο λάθος αποφάσεις».