Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα με σκοπό να ανατρέψουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο εμφανίζεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

«Αντιμετωπίζοντας με σαρκασμό και υπεροψία τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στο ανεξάρτητο κράτος», δηλώνει ο Πατρούσεφ

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αrgumenti I Fakti», ο Πατρούσεφ δήλωσε πως «αντιμετωπίζοντας με σαρκασμό και υπεροψία τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στο ανεξάρτητο κράτος».

Ακόμη, ο ίδιος επισημαίνει ότι η αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο και την Κολομβία δείχνει ότι το Πεντάγωνο ενισχύει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που θα χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο, ενώ εκτιμά ότι τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση που βιώνει η Βενεζουέλα την έχουν προκαλέσει οι αμερικανικές κυρώσεις και το εμπάργκο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δηλώνει, επίσης, ότι ο λαός της Βενεζουέλας κατανοεί άριστα τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ, γι’ αυτό και αρνείται να παραλάβει ανθρωπιστική βοήθεια από μια χώρα εισβολέα και υποστηρίζει τον πρόεδρο του.

Τέλος, ο Νικολάι Πατρούσεφ, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στη Ρωσία να αρχίσουν διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην Βενεζουέλα, ωστόσο οι ίδιες αποφεύγουν τις διαβουλεύσεις αυτές.