Η εξαιρετική παρουσία της Λίβερπουλ στην Premier League και η ισχυρή άμυνα της, την καθιστούν φαβορί στην αυριανή συνάντηση Champions League με την Μπάγερν για τους «16», σύμφωνα με τον αμυντικό της γερμανικής ομάδας Γιοσούα Κίμιχ.

Η Λίβερπουλ (με ένα αγώνα λιγότερο) βρίσκεται με την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Premier League και έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ, έχοντας χάσει μόνο μία φορά σε 26 παιχνίδια, ενώ είναι αήττητη στην έδρα της σε πρωτάθλημα και Champions League αυτή τη σεζόν.

«Η Λίβερπουλ είναι το φαβορί.Έχει χάσει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος όλη την σεζόν και έχουν δεχθεί μόλις 15 γκολ. Όταν βλέπεις το στυλ παιχνιδιού τους, έχουν μια πολύ καλή άμυνα και η επιθετική γραμμή τους είναι επίσης εκπληκτική. Έχουν μεγάλη ταχύτητα, έχουν παίκτες που είναι σκληροί στις μονομαχίες και δεν θα είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις», δήλωσε ο Κίμιχ πριν την πρώτη αναμέτρηση στο Άνφιλντ.

Η Μπάγερν δεν έχει φτάσει σε τελικό από τότε που κέρδισε για τελευταία φορά το Champions League το 2013 εναντίον της Ντόρτμουντ, που είχε προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ και ο Kίμιχ πιστεύει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταξύ της ελίτ της Ευρώπης.

«Όταν μας κοιτάς, δεν είμαστε τόσο συνεπείς όσο πριν. Πρέπει να βελτιώσουμε το στυλ παιχνιδιού μας πριν συγκριθούμε με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Κίμιχ.