Ένα συναρπαστικό σεμινάριο για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας και το Σπίτι του Αρχαιολόγου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (Επιγραφική και Γραμματική), να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική, την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων και την κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Aρχαιολογίας, Iστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Το Σεμινάριο, στο οποίο θα διδάξει η Δρ. Αστρονομίας και Αιγυπτιολογίας Αλίκη Μαραβέλια, θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει 20 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα τα οποία θα λάβουν χώρα στο Σπίτι του Αρχαιολόγου στο Μαρούσι.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι γνώστες της αγγλικής γλώσσας, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο email hieg-aker.org@otenet.gr .

Εκτός από το σεμινάριο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας θα διοργανώσει το επόμενο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αίγυπτο, τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ναούς, τάφους και σε άλλα μνημεία της Αιγύπτου, από την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, έως το Λούξορ, το Ασουάν και το Άμπου Σίμπελ.