Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τη διοίκηση του Τριφυλλιού να συζητάει με τον θρυλικό προπονητή του κολεγιακού πρωταθλήματος, Ρικ Πιτίνο. Έναν καταξιωμένο κόουτς, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο NCAA. Μετράει άλλωστε δύο κατακτήσεις: μία με το Κεντάκι το 1996 και μία με το Λούιβιλ το 2013.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για τον «πράσινο» πάγκο, με τον ισχυρό άνδρα του Τριφυλλιού να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον 66χρονο προπονητή. Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές μάλιστα είναι σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρχουν εξελίξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά τις τραγικές εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και τις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τον πάγκο ο Τσάβι Πασκουάλ. Οι εξελίξεις στο Τριφύλλι είναι καταιγιστικές, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να χτυπάει την πόρτα του θρυλικού προπονητή, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει την αναγέννηση του Παναθηναϊκού.

Ο Ρικ Πιτίνο εκτός από το NCAA, στο οποίο εργάστηκε ως προπονητής στους πάγκους των Μπόστον Γιουνιβέρσιτι, Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούιβιλ, έχει εμπειρία και από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Στην πλούσια καριέρα του έχει εργαστεί στους Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989), αλλά και στους Μπόστον Σέλτικς (1997-2001).

Όπως προαναφέραμε, στο NCAA έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ επίσης έχει οδηγήσει τρεις διαφορετικές κολεγιακές ομάδες στο Final 4. Το 2013 μάλιστα εισήχθη και στο διάσημο Basketball Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ! Παράλληλα, είναι ένας από τους τέσσερις που έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε Final 4 σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους τρεις, που έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο Final 4 με δύο διαφορετικά προγράμματα.

Στην καριέρα του έχει δουλέψει με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τόνι Ντελκ, αλλά και με σπουδαία αστέρια του ΝΒΑ όπως οι Τζαμάλ Μάσμπερν και Αντουάν Ουόκερ, Μόντρεζλ Χάρελ , Ντιενγκ, Σμιθ, Γκέινς και ΜακΚάρτι.