Τον έχρισαν διεθνή και με την βούλα μέσα στην εβδομάδα. Και αυτός φρόντισε να κάνει το καθήκον του. Να υπηρετήσει πιστά την εξυγίανση που έχει ως στόχο να «εξουδετερώσει» τον Ολυμπιακό και να οδηγήσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Ο Τζήλος, περί ου ο λόγος, ήρθε να προστεθεί στους δεκάδες πλέον πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου, του Περέιρα, του Θόδωρου Θεοδωρίδη και όλων όσων έφεραν τις Κυριακές μας πίσω.

Ο Τζήλος λοιπόν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Μαζί με τους παίκτες της Ξάνθης που είχαν το ελεύθερο να τραβάνε και να ανατρέπουν σε στημένες φάσεις και να κλωτσάνε αβέρτα κερδίζοντας ως μπόνους μάλιστα και την αποβολή του Ποντένσε.

Έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη και ο Τζήλος πέτυχε το θεάρεστο έργο της εξυγίανσης δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάει την διαφορά στους 8 βαθμούς και να είναι το απόλυτο αφεντικό για το πρωτάθλημα του Γραμμένου, του Περέιρα, του Θεοδωρίδη και όλων των «πρωταγωνιστών» του ποδοσφαίρου τους.

Τι έκανε εν ολίγοις ο Τζήλος στην Ξάνθη; Δεν… είδε δύο παραβάσεις σε μια μόλις φάση! Στο 41΄στην εκτέλεση κόρνερ ο Κασάδο ανατρέπει τον Τοροσίδη και την ίδια ώρα ο Λισγάρας τον Σισέ. Ο Τζήλος… προφανώς δεν μπορεί να αποφασίσει πιο από τα δύο να δώσει πέναλτι και λέει παίζεται…

Στην επανάληψη το ξύλο πάει σύννεφο από τους παίκτες της Ξάνθης έχοντας «σημαδέψει» τον Ποντένσε. Και τελικά αφού συνήθως δεν παίρνει ούτε φάουλ στα σκληρά μαρκαρίσματα της Ξάνθης ο Ποντένσε, τελικά αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 9 λεπτά αφήνοντας στο 78΄(και με 10 λεπτά καθυστερήσεις να δίνονται) με 10 παίκτες.

Περισσότερα σε λίγο…