Η διεξαγωγή του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες στη Μαδρίτη «είναι μια τρομερή ντροπή για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής». Ο πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ, Ροντόλφο Ντ΄ Ονόφριο, εμφανίστηκε σκληρός σε συνέντευξή του στην El Pais, δύο ημέρες πριν το Superclasico που θα διεξαχθεί στο «Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, το βράδυ της Κυριακής (9/12).

Με την ευκαιρία αυτή ο 71χρονος Ντ΄ Ονόφριο, ο οποίος ήρθε στην προεδρία των «μιλιονάριος» το 2013, ανέφερε πως «κάτι το απίστευτο συνέβη, το σύστημα που υποτίθεται ότι εγγυάται την ασφάλεια δεν λειτούργησε». Ωστόσο, ο πρώτος τη τάξει παράγοντας της Ρίβερ Πλέιτ δεν δέχεται αντίλογο στην άποψή του περί ευθύνης, καθώς όπως είπε «η ευθύνη της Ρίβερ ξεκινά στο εσωτερικό του «Μονουμεντάλ»».

Όπως ισχυρίστηκε ο Ντ΄ Ονόφριο «εμείς δεν κάναμε κανένα λάθος, είμαστε οι τιμωρημένοι της υπόθεσης». Ο πρώτος τελικός, στο «Μπομπονέρα», είχε λήξει ισόπαλος 2-2. Ο δεύτερος, που επρόκειτο να τελεστεί στο «Μονουμεντάλ», δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω των εκτεταμένων και πολύ σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των «μιλιονάριος», με αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) να μεταφέρει την έδρα στη Μαδρίτη.