Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε πρατήριο καυσίμων στα περίχωρα της Ρώμης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Έκρηξη σε βενζινάδικο στην οδό  Σαλάρια. Ένας από τους πυροσβέστες πέθανε, καθώς και ένας από τους πολίτες. Ανείπωτη οδύνη» έγραψαν οι πυροσβέστες στον επίσημο λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο κίνησης. Μετά από περίπου είκοσι λεπτά, όταν οι πυροσβέστες είχαν φτάσει στο βενζινάδικο, στο εσωτερικό του βυτιοφόρου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη έκρηξη, η οποία «τίναξε στον αέρα» και μετακίνησε κατά τουλάχιστο δέκα μέτρα πολλά από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που ακολούθησε τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα, μετά την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής., ενώ λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενόφορα και ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Ο Αντόνιο Μανόνι, ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης Ριέτι, είπε ότι συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Σημειώνεται τέλος πως ένας από τους δυο νεκρούς είναι ένας πενηντάχρονος πυροσβέστης, ενώ το δεύτερο θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στην γωνία του πρατήριου βενζίνης και το ΙΧ του πήρε φωτιά, κατά την δεύτερη, σφοδρότερη έκρηξη.