Από το Νέο Φάληρο ξεκίνησε ο διάλογος του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες, καθώς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη ανοιχτή συζήτηση του δημάρχου με τους κατοίκους και φορείς της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων Red1925 (πρώην V΄AMMOS) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην εισήγησή του ο κ Μώραλης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Πειραιά και ειδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην  Γ΄ Δημοτική Κοινότητα ενώ άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την καθημερινότητά τους στην πόλη. Μάλιστα, ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως τέτοιου είδους ανοιχτές συναντήσεις έχουν μεγάλη σημασία, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται για όσα έχουν γίνει στην πόλη και στην περιοχή τους, να έχουν λόγο και να τους δίνεται η δυνατότητα να συζητούν με τη Δημοτική τους Αρχή για όσα έγιναν, αλλά και για όσα δεν έχουν γίνει. Αυτή η διαδικασία μόνο προς όφελος της πόλης και των δημοτών είναι».

Ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για ποσό-ρεκόρ ύψους πάνω από 111.000.000 ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε έργα που έχουν εγκριθεί και ξεκινούν να υλοποιούνται. Επίσης, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ο δήμος Πειραιά εξασφάλισε από τον ΟΛΠ  αντισταθμιστικό όφελος ύψους 2.000.000 ευρώ, για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού.

Η σημαντική μείωση 10% στα δημοτικά τέλη για όλους αλλά και για οικονομικά αδύναμους πολίτες, ΑμεΑ και πολύτεκνους, οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όπως είναι η διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., η αναβάθμιση των Δημοτικών Πολυιατρείων, οι αναπλάσεις πλατειών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, η δημιουργία και ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη, η ανακατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων αλλά και οι αναπλάσεις πεζόδρομων, οι ασφαλτοστρώσεις και οι αναπλάσεις πεζοδρομίων που υλοποιήθηκαν στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ Μώραλης αναφέρθηκε στην υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, επισημαίνοντας πως με τη δική του προσφορά, έχει υλοποιηθεί σημαντικό έργο στον Δήμο Πειραιά.

Ειδικότερα για την Γ΄ Δημοτική Κοινότητα ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε την ανάπλαση του Μικρολίμανου, λέγοντας πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών της πόλης και των κατοίκων, το οποίο πλέον έχει δρομολογηθεί. Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάπλαση της οδού Ειρήνης, τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο δημοπρατείται. Πρόσθεσε παράλληλα πως αξιοποιείται το οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν το λούνα πάρκ «Δελφινάκια», τονίζοντας πως ο δήμος δρομολόγησε την απόκτηση του οικοπέδου και ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και της περιοχή.

Ο κ. Μώραλης τόνισε παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και αφορούν σε ανακατασκευές πλατειών, αναπλάσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, ανακαινίσεις αθλητικών χώρων, στη δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών, σε αναπλάσεις πρασίνου κ.α. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε ειδικά στην υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη, επισημαίνοντας πως με τη δική του προσφορά, έχει υλοποιηθεί σημαντικό έργο στον Δήμο Πειραιά.

«Πιστεύω ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς ως πόλη έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δυναμική σε πολλούς τομείς», τόνισε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας: «Βεβαίως και υπάρχουν αδυναμίες, βεβαίως και έχουν γίνει λάθη. Θεωρώ όμως ότι μετά από αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν μπει πια τα θεμέλια ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε και πιστεύω θέλουμε όλοι, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή  πόλη».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα, θα  πραγματοποιηθεί η επόμενη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, με δημότες και φορείς της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Μαρίας Χατζηκυριακού 27).