Περισσότερους από 10.000 κεραυνούς είχε προκαλέσει στον ελλαδικό χώρο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Οι χιλιάδες κεραυνοί, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταγράφηκε πάνω τη θάλασσα, αποτυπώθηκε στο σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή φάση της κακοκαιρίας που δίνει σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας και το Αιγαίο χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, καθώς επίσης και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά.

Την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη (δυτικά τμήματα) και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή 30/11/2018 προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.