Καλά μαντάτα προέκυψαν για τον Πέδρο Μαρτίνς από τη σημερινή πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη (21/11).

Ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενόχληση, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να συνδράμει την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο (25/11, 19:00, Περιστέρι).

Χρήζει μάλιστα επισήμανσης ότι ο 28χρονος σέντερ φορ των Πειραιωτών είχε πάει και χθες το απόγευμα στο Ρέντη για να κάνει έξτρα προπόνηση, προκειμένου να επισπεύσει την επάνοδό του στη δράση.

Αυτή η εξέλιξη ικανοποιεί φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό τον προπονητή των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Γκερέρο να προπονείται σε φουλ ρυθμό και να δείχνει μάλιστα πολύ μεγάλη διάθεση στην διάρκεια της προπόνησης. Ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού είχε κάθε λόγο να χαμογελά με την παρουσία του παίκτη στην προπόνηση και μετά από τα σημερινά νέα όλα δείχνουν ότι ο Γκερέρο θα είναι στην αποστολή των Ερυθρόλευκων για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Μαρτίνς θα περιμένει βέβαια και την προπόνηση της Πέμπτης πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις αλλά αυτή την στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να συμπεριλάβει τον Ισπανό σέντερ φορ στην αποστολή του Ολυμπιακού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Βέβαια θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως ο Μαρτίνς δεν έχει αυτή την στιγμή αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει βασικό τον παίκτη στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Γι’ αυτό και αναφέρουμε πως θα περιμένει την αυριανή προπόνηση στο Ρέντη για να τσεκάρει εκ νέου την κατάσταση του παίκτη.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έχει να παίξει την άλλη εβδομάδα ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπέτις για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Κι εκεί ο Μαρτίνς έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον Γκερέρο, καθώς ο Μάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ερυθρόλευκων. Η ουσία πάντως και το καλό νέο είναι ότι ο Ισπανός επιθετικός έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.

Θα πρέπει λοιπόν εδώ να επισημανθεί η θέληση που έδειξε ο παίκτης για να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων αλλά και η πολύ καλή δουλειά που έγινε στο Ρέντη για να καταφέρει ο Ισπανός να ξεπεράσει τον τραυματισμό του σε μια πολύ σημαντική χρονική περίοδο, καθώς όλοι καταλαβαίνουν πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός τον Γκερέρο, μετά τον τραυματισμό του Χασάν και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αιγύπτιος.