Νέα στοιχεία υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις (RENEA), γύρω από τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πηγές του αλβανικού μέσου, Report TV, η RENEA ισχυρίζεται ότι έχει βιντεοσκοπήσει την επιχείρηση, κατά την οποία έγινε έκκληση στον ομογενή να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διαπραγματευτής της RENEA πλησιάζει τον Κατσίφα και του ζήτησε να παραδοθεί, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εκείνον.

Ο Κατσίφας την στιγμή που τον πλησίασε ο διαπραγματευτής, όπως αναφέρει το Report TV, άνοιξε πυρ στον αέρα, πάνω από τον διαπραγματευτή και προς το μέρος των κομάντος οι οποίοι πήραν την απόφαση να τον εξουδετερώσουν.

Ωστόσο, τα επίμαχα πλάνα που θα αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έχουν δοθεί ακόμα στο φως της δημοσιότητας.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Κακουργημάτων, όπως μεταδίδει το Shqiptarja.com, έχει ζητήσει να αποσπάσει τα μητρώα των ενόπλων δυνάμεων RENEA, καθώς και τα αρχεία των εξοπλισμών, ώστε να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα βίντεο από τη στιγμή της «μάχης» του ομογενή, το οποίο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού, όπου ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ στη συνέχεια φαίνεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό «όχι» από τα Τίρανα στην παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα