Ο εισαγγελέας Τιράνων αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου ομογενή στο Αργυρόκαστρο, παρατείνοντας την αγωνία και τον πόνο της οικογένειας γύρο από την υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ.

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με οικογένεια Κατσίφα οι αλβανικές Αρχές με τη σορό του 35χρονου ομογενούς. Ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως η σορός θα παραδιδόταν στους συγγενείς του στο Αργυρόκαστρο, οι εισαγγελικές αρχές στα Τίρανα ζητούν από τον πατέρα του θύματος, Ιωάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα προκειμένου να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα αγνώστου περιεχομένου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται, ενώ τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό και στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία Βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Σημειώνεται τέλος πως η δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωανίννων στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτήν περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητας του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.